Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 23. 6. 2015, 12.47

8 let

Prelistano: Sviloprejka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Knjiga, zaradi katere si boste želeli, da ima dan kakšno uro več.

Avtor: Robert Galbraith Prevod: Nataša Müller Založba: Mladinska knjiga, Ljubljana, 2014 Cena: 34,96 evra (trda vezava)

Tega, da gre J. K. Rowling pisanje odlično od rok, ni mogoče zanikati. Čeprav je marsikdo dvomil, da njene knjige za odraslo občinstvo ne bodo tako dobro brane kot mladinske megauspešnice o Harryju Potterju, se je, sicer pod psevdonimom Robert Galbraith, izkazala kot avtorica, ki piše izvrstne kriminalke za odrasle.

Tako smo v prevodu že lahko prebrali Nadomestne volitve in Klic kukavice, Sviloprejka je nadaljevanje sage o Cormoranu Striku iz Klica, avtorica pa napoveduje še kar nekaj nadaljevanj. Po Sviloprejki bo sledil roman z naslovom Carrer of Evil, ki bo izšel 22. oktobra. Slovenski prevod lahko po zagotovilu Mladinske knjige zagotovo pričakujemo: a šele pozno spomladi leta 2016.

Cormoran Strike, vojni veteran in nezakonski otrok rockovske legende, se s svojo pomočnico Robin Ellacott po tem, ko ga za pomoč prosi postarana in vsega garanja naveličana Leonora Quine, loti iskanja čudaškega pisatelja Owna Quina. Leonora, ki je navajena tega, da njen mož občasno izgine in se ne oglaša, je tokrat prepričana, da se mu je nekaj zgodilo. Predolgo ga ni, potrebuje denar in seveda pomoč pri skrbi za hčerko Orlando.

Striku ni treba dolgo raziskovati, da najde izgubljenega pisatelja oziroma truplo, saj je ubogi revež umorjen na grozovit način: zvezan, z izrezanim drobovjem in polit s kislino, ki je izbrisala vse dokaze o morilcu.

Zadnja Quinova knjiga, ki jo je pred smrtjo poslal svoji agentki, opisuje skoraj vse ljudi, ki jih je Owen poznal. Opisani so zelo žaljivo in knjiga bi prav gotovo marsikomu uničila življenje, če bi jo izdali.

Tako je kar naenkrat cel kup osumljencev. Preveč, da bi Strike ugotovil, kdo je tako okrutno ubil slave željnega pisatelja? Policija že ima glavno osumljenko, a Strike je prepričan o tem, da se moti.

Čeprav knjigo opisujejo kot odlično poletno branje, nikar ne čakajte na dopust, prebrati jo morate takoj! Tako ali tako je zaradi 509 strani pretežka za vsakodnevno prenašanje na plažo.

Ne spreglejte