SiolNET. Trendi Kulinarika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

VIDEO: Pica za junake z jeklenim želodcem

1

termometer

V neki britanski piceriji menda strežejo najbolj pekočo pico na svetu. Do zdaj jo je zmoglo do konca pojesti le devet ljudi.

Picerija Paul's Pizza v kraju Saltdean blizu britanskega obmorskega mesta Brighton ima na jedilnem listu med drugim tudi pico Saltdean Sizzler. Ta je po trditvah lastnika picerije Paula Brayshawa najbolj pekoča pica na svetu. Njena moč naj bi znašala kar 3,2 milijona skovilov – merskih enot, s katerimi se meri intenzivnost čilijev. Za primerjavo: čili Trinidad Moruga Scorpion, najbolj pekoč čili na svetu, ima "pičlih" dva milijona skovilov.

Pojesti je ne more niti njen avtor Brayshaw sicer za nadev uporablja koncentrat čilija Bhut Jolokia, prav tako enega najbolj pekočih čilijev, ki jih poznamo. Od lanskega leta, ko je začel peči te pice, jih je prodal 1307 – a le osem moških in ena ženska so zmogli pojesti celo. To ni uspelo niti njemu samemu – omagal je po dveh kosih.

Bolj pekoča od policijskega solzivca "Nobenega užitka ne čutiš, le bolečino. Nevzdržno je," je za Daily Mail občutke ob zaužitju opisal eden od številnih gostov, ki jim ni uspelo premagati vražje pice, bolj pekoče od policijskega solzivca. "Bolečina se je začela, še preden sem ugriznil vanjo. Ustnice so mi gorele, takoj ko so se dotaknile pice."

Medtem pa je Rob House, eden redkih junakov, ki so pojedli celo pico Saltdean Sizzler, svoj podvig zabeležil s kamero in posnetek objavil na spletu. Kaže, da je pico lažje pojesti, kot jo potem obdržati v sebi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin