Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2015,
14.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

recepti solata majoneza silvestrovo Zvijezda advertorial

Sreda, 23. 12. 2015, 14.22

2 meseca, 1 teden

Slastne solate za najdaljšo noč v letu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Popestrite svoj silvestrski jedilnik s pisanimi in sočnimi solatami.

Ne glede na to, ali se bo na vaši mizi znašla pečenka, klobase ali velik kos tofuja, lahko svojo jed popestrite in dopolnite s kakšno pisano solato. Če ste zvesti tradiciji, pa seveda ne pozabite pripraviti domače francoske solate, ki se bo prilegla tudi prvega v letu. Francoske solate se res ne moremo nasititi!

Solata kot predjed, priloga ali …?

Sploh ni pomembno, kako jo boste servirali, svež dodatek jedem je vedno dobrodošel. Za vas smo pripravili tri predloge solat, ki jih lahko z veliko žlico in brez slabe vesti pokušate že kar med pripravo.

Sočna krompirjeva solata

Odlična priloga, ki jo lahko pojeste brez dodatkov.

Sestavine: 1 kg krompirja 2 žlici gorčice 200 ml majoneze Zvijezda 2 žlici vinskega kisa 2 žlici nasekljanega drobnjaka

Postopek: Krompir skuhamo z olupki in ga ohladimo. Vmes pripravimo omako z majonezo: pomešamo majonezo, gorčico, kis, sol, poper in drobnjak. Krompir olupimo in v skledi narežemo na poljubno velike kose. Krompirju dodamo omako in vse skupaj dobro premešamo.

Francoska solata

Legenda slovenskih kuhinj je glavna zvezda silvestrskih noči

Sestavine: 1 kilogram krompirja 4 trdo kuhana jajca 3 korenčki 2 pesti graha 4 kisle kumarice 2 žlici olja 3 žlice majoneze Zvijezda 1 žlička gorčice 1 žlica limoninega soka sol in poper

Postopek: Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke, nato ga v slani vodi skuhamo do mehkega. Tudi korenje narežemo na majhne kocke in ga skupaj z grahom skuhamo v drugi kozici.

Skuhano in ohlajeno zelenjavo stresemo v skledo, dodamo trdo kuhana jajca, ki smo jih prav tako narezali na majhne koščke. Na koncu dodamo majonezo, gorčico, limonin sok, posolimo in popopramo. Vse sestavine dobro premešamo. Solato pred serviranjem postavimo za dobro uro v hladilnik.

Walfdorska solata

Okusna in elegantna solata, ki je svojo pot na svetovnih jedilnikih začela že leta 1893.

Sestavine: 250 g gomolja zelene 250 g jabolk 150 g majoneze Zvijezda 4 žlice grškega jogurta 70 g orehovih jedrc 1 limona sol in poper

Postopek Zeleno in jabolko narežete na tanke rezine in ju skupaj premešajte z limoninim sokom. V drugi posodi premešajte majonezo z jogurtom, pokapljate z limono, solite in popoprajte.

Dresing iz majoneze in jogurta prelijete čez zeleno in jabolka, dodajte na grobo narezane orehe in dobro premešajte. Solato postavite za pol ure v hladilnik.

Ko se solata sreča s pravo majonezo ...

To je nedvomno ljubezen na prvi pogled, ki pri nas traja že 50 let, odkar je v Slovenijo vstopila nepogrešljiva majoneza Zvijezda .

Majoneza Zvijezda je krojila otroštvo številnih generacij, ki so zrasli ob okušanju mamine francoske solate in ob sendvičih s posebno salamo, kumarico in majonezo.

Mame so takoj spoznale edinstven okus majoneze Zvijezda, ki ne vsebuje emulgatorjev, stabilizatorjev, ojačevalcev okusa in arom.

Ne spreglejte