Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2014,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

MasterCard Ana Roš

Četrtek, 7. 8. 2014, 15.03

8 let

Nepozabna izkušnja v družbi Ane Roš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srečneži, ki so dobili priložnost stopiti ob bok Ani Roš in skupaj z njo med festivalom Schengenfest pripravljati kulinarične presežke, so imeli ob koncu festivalskega dogajanja kaj povedati.

Vsak dan festivala Schengenfest se je med lonci, kuhalnicami in skrbno izbranimi sestavinami znašel eden izmed treh nagrajencev, ki so dobili priložnost preizkusiti se v vlogi asistenta Ane Roš na prvi postojanki Aninih kulinaričnih počitnic.

A kuhinja, ki je bila v festivalsko razpoloženi Vinici kar na prostem, je bila nekoliko drugačna, kot so je bili sicer vajeni v nagradni igri izbrani kuharski pomočniki Robi Rep, Martin Kalar in Katarina Ceglar. Ko namreč enkrat kuhaš za veliko število ljudi, teh v okolici festivala zagotovo ni primanjkovalo, je časa za počitek bolj malo.

Tako so se po spoznavanju z Ano in dnevnim menijem, ki je bil posebej sestavljen prav za glasbeni festival Schengenfest, morali kar hitro lotiti dela in slediti dodobra utečeni Anini ekipi. A pod budnim očesom kuharske mojstrice je vse skupaj teklo kot po maslu.

Skozi oči Aninih pomočnikov Nagrajence smo vprašali, kako je kuhati pod vodstvom Ane Roš. Katarina Ceglar nam je dejala, da je šlo za prvovrstno izkušnjo, saj Ano Roš pozna že zelo dolgo in se ji je kot ena boljših kuharic v Evropi že od nekdaj zdela zanimiva. Na vprašanje, ali se je ob delu z Ano naučila tudi česa novega, pa je Katarina odgovorila, da je večino jedi že dobro poznala, saj je nekatere pripravljala tudi doma, zato ji delo Anine kuharske pomočnice ni predstavljalo težav.

Ulična hrana, ki te preprosto prepriča Nagrajenec Robi Rep pravi, da se je na nagradno igro prijavil zato, ker rad kuha in ker ga je kombinacija festivala Schengenfest in kuhinje Ane Roš preprosto prepričala. Ob tem se je, kot nam je dejal, naučil tudi nekaterih drobnih trikov, s katerimi lahko popestrimo svoje kuharske mojstrovine, zato je bilo delo pomočnika v festivalski različici Aninih kulinaričnih počitnic zanj odlična izkušnja.

Poseben užitek, ki ga marsikdo še ni izkusil Martin Kalar je bil najbolj presenečen nad tem, kako dobro je mogoče tradicionalno slovenske jedi preoblikovati v ulično prehrano, ki prav zaradi slovenskega pečata nosi še dodatno vrednost. Zato prav tovrstno kuhinjo opisuje kot poseben užitek, ki pa ga marsikdo še ni izkusil, še posebej na ulici.

Kako se mešajo in spajajo okusi in kako je vihteti kuhalnico ob kuharski mojstrici Ani Roš, si oglejte v galeriji, ob kateri se vam bodo ob pogledu na tudi za oči zanimive jedi zagotovo pocedile sline.

Ne spreglejte