Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2016,
9.46

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Pekarna Pečjak

Foto: Pekarna Pečjak, Thinkstock, Ana Kovač

Natisni članek

advertorial testenine Pekarna Pečjak testenine Pure

Torek, 19. 4. 2016, 9.46

2 meseca, 2 tedna

Namesto praškov – prava hrana

Vsebino omogoča Pekarna Pečjak

Foto: Pekarna Pečjak, Thinkstock, Ana Kovač

testenine Pure Pekarna Pečjak

Skoraj tri leta raziskav in razvoja se skriva za preprostim imenom Pure. Prvi izdelek pod to blagovno znamko je Pekarna Pečjak predstavila pred kratkim: visokoproteinsko živilo v obliki testenin, primerno za športnike in rekreativce.

Svedrčki Pure so v skupini visokoproteinskih živil prejeli tudi nagrado za inovativnost Inštituta za nutricionistiko in postali Inovativno živilo leta 2016.


V testeninah Pure so združeni najnovejše strokovno znanje s področja športne in funkcionalne prehrane ter vrhunske sestavine v idealni sestavi za sodobne potrebe. Njihova največja prednost pred drugimi oblikami športne hrane pa je, da so dejansko – hrana. Pripravimo jih lahko kot samostojen obrok ali prilogo ter jih popestrimo z omakami in drugimi dodatki. Okus je blag in ne odstopa bistveno od navadnih testenin, po teksturi pa so visokoproteinske testenine Pure prijetno čvrstejše od navadnih testenin.

Namesto hidratov rastlinske beljakovine

testenine Pure Pekarna Pečjak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V visokoproteinskih testeninah Pure je v primerjavi z običajnimi testeninami kar 40 odstotkov ogljikovih hidratov nadomeščenih z rastlinskimi beljakovinami, kar pomeni, da kar 43 odstotkov energije, ki jo zaužijemo z visokoproteinskimi testeninami Pure, izhaja iz beljakovin.

Poleg kakovostnega stoodstotnega durum pšeničnega zdroba vsebujejo grahov izolat najboljše kakovosti, ki je v proizvodnji hrane znan kot odličen vir kakovostnih beljakovin. V primerjavi s sirotkinimi beljakovinami se grahove namreč presnavljajo počasneje, zato zagotavljajo daljšo in enakomernejšo oskrbo organizma s pomembnimi hranili ter ustvarjajo podaljšan občutek sitosti. Pomembna je predvsem podaljšana oskrba z esencialnimi aminokislinami; testenine Pure vsebujejo vseh osem esencialnih aminokislin, torej tudi lizin in treonin.

Hrana za mišice

testenine Pure Pekarna Pečjak | Foto:

Visokoproteinske testenine Pure odlikujejo tudi aminokisline z razvejanimi verigami (BCAA): skupna količina L-levcina, L-valina, L-izolevcina v stotih gramih izdelka je kar 5,6 grama. Te so izjemno pomembne za aktivne ljudi, saj hitro prodrejo v krvni obtok in nato v mišice, kar pospeši sintezo beljakovin ter ima pozitivne učinke na rast in obnavljanje mišičnih vlaken (anabolizem).

BCAA stimulirajo mišično sintezo (rast mišic) močneje kot katerekoli druge aminokisline. Med napornim treningom se v jetrih pretvorijo v alanin, nato pa v glukozo, ki služi kot rezervni vir energije, ter tako preprečujejo razgradnjo beljakovin v mišicah (katabolizem). Zato so zelo primerne za uživanje po fizični aktivnosti, teknejo pa tudi zvečer.

Naravno brez dodatkov

testenine Pure Pekarna Pečjak | Foto:

V visokoproteinskih testeninah Pure ni nič odveč: v njih ni dodane soli niti sladkorja, narejene so brez mleka in jajc (in so torej primerne tudi za vegane), pa tudi brez soje in trans maščobnih kislin. Ne vsebujejo dodatkov, so naravnega okusa in barve.

Visokoproteinske testenine Pure so idealna hrana za športnike in rekreativce, zaradi visoke vsebnosti beljakovin so odlično živilo za starostnike. Ker se počasi presnavljajo in dajejo podaljšan občutek sitosti, pomagajo tudi pri hujšanju. Primerne so za umestitev v ločevalne diete in diete z nizkim vnosom ogljikovih hidratov. So okusno nadomestilo za praškaste obroke, priprava pa je hitra in preprosta – kot pri običajnih testeninah.

Ne spreglejte