Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2014,
14.21

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

čokolada sladkor zobje Aquafresh karies recepti

Nedelja, 23. 11. 2014, 14.21

4 leta, 4 mesece

Najboljši recepti za domača čokoladna peciva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bliža se najbolj kuharsko ustvarjalen mesec v letu. Predstavljamo vam nekaj izvrstnih idej za čokoladno razvajanje in nekaj nasvetov za zdravo sladkanje.

Poskusiti ali ne poskusiti, to je zdaj vprašanje! Odgovor je pritrdilen, čokolada lahko ostane pomembna sestavina vaših jedilnikov, vendar odgovorno. Poskusite vsaj enega od spodnjih receptov in na koncu ne pozabite na pomembno priporočilo: ščetkajte si zobe s pravo zobno pasto.

Čokoladne kocke s pivom Sočne čokoladne kocke za prijetno zimsko popoldne

Sestavine: 225 g moke 350 g rjavega sladkorja 400 ml piva 225 g masla 4 jajca 16 g pecilnega praška 100 kakava v prahu 100 g pinjol

V posodo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom in dodamo kakav. V drugi posodi z mešalnikom premešamo najprej zmehčano maslo, ki mu postopoma dodamo sladkor. Ko dobimo gladko zmes, ji dodamo še jajca in nato še po žlicah dodajamo mešanico moke in kakava. Na koncu dodamo pivo in pinjole.

Dobro premešano zmes zlijemo v pekač in pečemo dobro uro pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na kocke in postrežemo.

Čokoladni mousse Sladka pregreha, ki bo razveselila tudi najmlajše

Sestavine: 3 rumenjaki 1 jajce 40 g sladkorja 175 g čokolade 250 g smetane

Sladkor polijemo z vodo in počakamo, da se stopi. Rumenjake z jajcem in sladkorjem pomešamo v gladko peno in dodamo stopljeno čokolado. V drugi posodi stepemo smetano in jo dodamo jajčni mešanici. Mousse razdelimo v šest skodelic, ki jih postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

Piškoti s čokoladnimi koščki Najboljši priboljšek nedeljskih popoldnevov

Sestavine: 500 g moke 200 g sladkorja 1 ščepec soli 2 jajca 180 g masla 100 čokoladnih solzic 3 sode bikarbone

V posodi najprej premešamo na sobni temperaturi zmehčano maslo in sladkor, nato dodamo jajca , presejano moko, sol, sodo bikarbono, na kocu pa dodamo še v hladilniku ohlajene čokoladne solzice. Testo pustimo počivati za kakšne pol ure v hladilniku, nato pa oblikujemo poljubne piškote.

Pečemo jih 10–15 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija

Naj bodo vaši grižljaji zdravi!

Ko se odločamo, da bomo svoje brbončice razvajali s sladkimi čokoladnimi pregrehami, moramo imeti v mislih tudi to, da moramo po vsakem sladkem obroku še dodatno poskrbeti za ustrezno ustno higieno.

Sladkor v ustih hrani bakterije, ki proizvajajo kisline in lahko razgradijo zaščitne minerale na površini zob. Sčasoma lahko sladkorne kisline raztopijo minerale v zobeh, to pa privede do kariesa.

Za zaščito pred sladkornimi kislinami v vsakodnevni prehrani priporočamo zobne paste AQUAFRESH® Zaščita pred sladkorji, ki zagotavljajo pravo obrambo zob. Vsebujejo aktivni fluorid, ki deluje tako, da se veže na zobno sklenino in tako zagotavlja obrambo zob pred učinki sladkornih kislin. Fluorid pomaga preprečevati nastanek kariesa tako, da zobem dovaja sveže minerale in jih naredi močnejše kot prej.

Ne spreglejte