Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
12.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

izbor ocenili smo

Petek, 19. 12. 2014, 12.56

6 let, 7 mesecev

Najboljše slovenske gostilne leta 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še zadnjič letos smo se ozrli nazaj in zbrali cvet slovenskih gostiln, ki so se letos izkazale kot najprijaznejše do jedcev.

Poleti smo vam postregli z že tradicionalnimi lestvicami najboljših gostiln po slovenskih regijah, zdaj pa smo pobrali smetano in zbrali prvouvrščene z vseh koncev naše države.

Ljubljana: Restavracija JB

Za nekatere najboljša restavracija v Sloveniji, ki počasi dobiva resno konkurenco med kreativnimi restavracijami v Ljubljani. Domiselni recepti Janeza Bratovža v sobanah Jožeta Plečnika, solidna vinska karta in cene okoli 60 evrov na osebo.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln v Ljubljani najdete tukaj.

Okolica Ljubljane: Gostilna Skaručna, Skaručna

Ena od najbolj odtrganih gostiln, kar jih pozna Podalpje, je v zadnjem času za odstotek ali dva znižala cene in v enakem razmerju so (moderno) manjše tudi jedi. Še dobro, če pomislimo, da smo včasih iz teh krajev odšli že kar utrujeni. Velika ponudba lokalnih jedi in izumov je po novem na voljo po 50 evrov, s sicer zanimivo vinsko ponudbo se stvari skoraj podvojijo.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln v okolici Ljubljane najdete tukaj.

Severna Primorska in Goriška: Hiša Franko, Kobarid

Letos je Franko naredil še korak ali dva naprej. Kuharica Ana Roš je bila povabljena med najboljše v Red Bullov Ikarus, kot posebej obetavno jo omenja spletna stran 50 najboljših restavracij na svetu, postala pa je tudi obraz kartice MasterCard. Najpomembnejša slovenska kreativna kuhinja in vinska karta s poudarkom na ekološki kapljici. Najdaljši meni z devetimi jedmi za 80 evrov na osebo.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na severnem Primorskem in Goriškem najdete tukaj.

Kras, Vipavska dolina in Brkini: Pri Lojzetu, Zemono pri Vipavi

Ustvarjalna in spektakularna kuhinja Tomaža Kavčiča, za katero italijanski vodniki menijo, da gre za drugo najboljšo gostilno v Furlaniji. Imajo vsa pomembnejša primorska, predvsem vipavska vina in za 45 evrov na osebo ponujajo tudi izjemen razgled na dolino.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na Krasu, v Vipavski dolini in Brkinih najdete tukaj.

Obala in Istra: Sophia, Kempinski Palace, Portorož

V hotelu petih zvezdic in pol je ena najboljših restavracij pri nas. Ponujajo sodobno kombinacijo lokalne, italijanske in francoske kuhinje, postrežba je na visoki ravni, in čeprav nimajo zgolj morske hrane, so cene za tri ali štiri jedi okoli 80 evrov. Imajo eno najboljših (in najdražjih) vinskih kart v Sloveniji.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na Obali in v Istri najdete tukaj.

Štajerska in Prekmurje: Restavracija Rožmarin, Maribor

Vzhod Slovenije je v zadnjih letih doživel izjemen kulinarični preporod. Mi še vedno stavimo na prenovitelja ponudbe v teh krajih Sašo Arsenoviča in njegov Rožmarin, ki ob vedno zanimivih jedeh ponuja tudi izjemno urejen lokal in v nasprotju z mnogimi na lestvici tudi pravo vinsko karto.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na Štajerskem in v Prekmurju najdete tukaj.

Dolenjska in Posavje: Gostilna Repovž, Šentjanž

Ekološka ponudba in izredna vinska karta. Koncept, ki je podprt s predelanimi domačimi recepti, za tiste, ki si želite poceni nedeljskih kosil, pa se najde tudi kaj bolj umirjenega. Vinska karta ponuja vse od tujih do domačih in seveda ekoloških kapljic. Cena: okoli 30 evrov na osebo brez pijače. Počitka potrebnim ponujajo tudi sobe.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na Dolenjskem in v Posavju najdete tukaj.

Gorenjska: Pri Danilu, Reteče pri Škofji Loki

Vrhunska kombinacija kreativne in lokalne kuhinje kuharice Vesne Čarman, ena najboljših vinskih ponudb v Sloveniji. Upajmo, da bodo zdržali tempo, ki so si ga zastavili. Za okoli 40 evrov na osebo se boste že kar krepko najedli.

Letošnjo lestvico 10 najboljših gostiln na Gorenjskem najdete tukaj.

Ne spreglejte