Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
13.46

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

testenine kuhanje Zlato polje advertorial Okus po dobrem

Torek, 6. 10. 2015, 13.46

2 meseca, 2 tedna

Kako pravilno skuhati testenine?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ali testeninam v krop dodajate olje? Jih spirate s hladno vodo? To sta dve najpogostejši napaki, s katerimi uničujete svoj obrok s testeninami.

Jedi s testeninami veljajo za najbolj preproste in hitro pripravljene obroke. Čeprav to deloma drži, pa velikokrat zgrešimo že pri samem kuhanju.

Za nasvet smo vprašali kuharskega mojstra Janija Jugovica, ki prisega samo na najboljše, prav zato pri kuhanju uporablja kakovostne slovenske testenine Zlato polje. Skupaj smo sestavili osnovna pravila pravilnega kuhanja testenin, ki jih moramo obvezno upoštevati, če želimo pripraviti vrhunski obrok, ki bo za prste obliznit.

Pomembna je tudi izbira testenin

Osnove so nam zdaj znane, treba je samo še izbrati prave testenine.

Vsaka slovenska kuhinja mora v omari hraniti vsaj en zavoj slovenskih testenin Zlato polje, premium testenin med slovenskimi testeninami, ki vsaki jedi pričarajo tisti pravi okus po vrhunski kulinariki.

Tudi Jani je izbral testenine Zlato polje. Njegove najljubše so školjkice iz treh žit (ajda, pira, durum pšenica), pogosto pa pripravi tudi koruzne rezance.

Zlato polje svojim kupcem ponuja raznovrstno izbiro testenin, ki so narejene izključno iz najboljših, predvsem pa naravnih in zaupanja vrednih surovin. Poudarek je na izboru najboljšega zdroba pšenice durum, ki v primerjavi z običajno pšenico vsebuje več beljakovin, mineralov in vitaminov. Testenine se zato ne razkuhajo, niso lepljive, imajo lepo rumeno barvo, so okusne in čvrste ob ugrizu.

En krožnik testenin na dan …

… je lahko pravo kulinarično doživetje, ki ga izpopolnjuje pestra izbira testenin. Od navihanih metuljčkov, dolgih špagetov do valjanih rezancev in jajčnih navihančkov. Izbire je toliko, da vam bo zmanjkalo dni v tednu, če bi želeli preizkusiti čisto vse.

Prava mešanica pestrih okusov so specialne testenine, to so polega Janijevih najljubših, školjkic iz treh žit, še okusni pirini, ajdovi ali špinačni rezanci, polnozrnati navihančki, peresniki in špageti.

Katera je vaša najljubša kombinacija s testeninami?

Testenine ne poznajo najboljših prijateljev v kuhinji, v svoje partnerstvo sprejemajo vse mogoče omake in začimbe – od najbolj eksotičnih do tistih pristnih domačih slovenskih. Prav zato naj velja pravilo: pustite prosto pot domišljiji in bodite ustvarjalni!

In kakšna je Janijeva najljubša kombinacija s testeninami? "Najljubše so mi testenine s kakšno klasično italijansko omako, seveda pa nikoli ne smeta manjkati parmezan in kanček masla."

Ne spreglejte