Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
14.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Ave Grill

Foto: Thinkstock

Natisni članek

grill Ave burger advertorial čevapčiči

Torek, 3. 5. 2016, 14.03

2 meseca, 1 teden

Slastni čevapčiči iz pečice

Vsebino omogoča Ave Grill

Foto: Thinkstock

Gril, žar, burger | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Naj vam malo bolj muhasto spomladansko vreme ne pokvari vaših načrtov na žaru. Pripravili smo vam popolno rešitev za piknik na deževen dan.

Čeprav vreme spomladi ni vedno idealno in bogato s toplimi sončnimi žarki, mu lahko pokažemo jezik in se mu upremo s piknikom, ki bo pravi uspeh, čeprav bo lilo kot iz škafa.

Prvo pravilo: poiščite streho

Da na dan D ne bo slabe volje, morate svojo grill zabavo dobro organizirati in predvideti vse morebitne spodrsljaje, predvsem meteorološke.

Ključ uspeha je nedvomno v izbiri idealne lokacije, ki naj bo opremljena z veliko vodoodporno streho, pod katero se bodo lahko udobno namestili vsi gosti. Če takšne strehe doma nimate, priporočamo najem primernega prostora, ki vam bo omogočil brezskrbno zabavo ob žaru.

Seveda pa lahko tudi nekoliko improvizirate in svoj piknik organizirate v hiši ali stanovanju. Umaknite vse pohištvo in priredite "odštekani" piknik kar sredi dnevne sobe.

Dnevno sobo okrasite s pisanimi lampijončki in papirnatimi pompomi. Da bo vzdušje še bolj pristno, prižgite nekaj svečk in priredite tematsko zabavo, na katero morajo vsi priti oblečeni v havajska oblačila.

Drugo pravilo: grill na štedilniku

Če boste priredili piknik za štirimi stenami, potem svojo kuhinjo spremenite v letni grill. Poiščite različne ponve in pekače ter pripravite pravo domačo zabavo ob žaru.

Mesne dobrote lahko popečete na ponvi, brez skrbi pa jih pripravite tudi v pečici. Izkoristite prednost udobne kuhinje in si privoščite nekaj več kulinarične ustvarjalnosti.

Kaj ko bi čevapčiče pripravili kar v "žakeljčku"? Preverite recept!

Leskovački čevapčiči, pripravljeni v papirju za peko

 | Foto:

Sestavine:

Leskovački čevapčiči AVE

2 paketa leskovačkih čevapčičev AVE

2 rdeči papriki

1 zelena paprika

30 dag češnjevega paradižnika

2 beli čebuli

4 liste papirja za peko

4 žlice oljčnega olja

rožmarin, bazilika, sol in poper po potrebi

Postopek:

Narežemo zelenjavo (čebulo, papriko, por), jo prepražimo na oljčnem olju in zložimo na papir za peko. Povsem na kratko popečemo tudi čevapčiče in jih položimo na vrh zelenjave.

Vse skupaj skrbno zavijemo v papir za peko in položimo v pečico za cca 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Po 15 minutah vzamemo iz pečice, odvijemo in postrežemo. Zraven se odlično podata obilna žlica kajmaka in sočna poletna solata. Vsekakor pa ne pozabite niti na svež kruh, ki ga lahko pred postrežbo na hitro popečete na ponvi.

Pika na i vsaki piknik pojedini je tudi sladica. Svoje goste lahko razvajate s sladkim brezalkoholnim koktajlom ali sadno kupo, da boste še nekoliko poudarili pridih poletja, pa čeprav boste še vedno za štirimi stenami.

Tretje pravilo: poskrbite za izvrstno hrano

Gril, žar, burger | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ne glede na vreme in popolno lokacijo si bodo gostje na koncu večera najbolj zapomnili hrano.

Bodite pozorni na izbiro sestavin, kupujte sveže in preverjene izdelke, ki bodo vaši zabavi dodali poseben kulinarični pečat.

Pri izberi mesnih izdelkov priporočamo blagovno znamko Ave Grill, vodilno na področju mesnih izdelkov za žar v Sloveniji.

 

 

Izdelki Ave Grill so orali ledino na področju grilla v Sloveniji, saj so prvi, ki so potrošnikom na prodajnih policah ponudili pakirane izdelke za žar.

Izdelke Ave Grill odlikujeta preverjena kakovost in raznolikost ponudbe – začeli so s klasičnimi čevapčiči, pleskavicami in klobasami, svojo ponudbo pa zelo hitro nadgradili s številnimi mesnimi specialitetami, na katere stavijo tudi največji mojstri grilla. Med njimi tudi Marjan Kralj, ki pri izdelkih Ave Grill hvali predvsem preverjeno kakovost in posledično tudi značilen okus. Ta vsako zabavo spremni v evforično kulinarično doživetje.

Za vsakega gosta druga grill poslastica

Gril, žar, burger | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ave Grill je pomislil prav na vse goste vsake domače piknik zabave in tako pripravil široko izbiro mesnih izdelkov – od legendarnih leskovačkih dobrot, izbranih telečjih specialitet, piščančjih nabodal do letošnjega največjega piknik hita – Ave burgerja.

 

Ave burgerji bodo poskrbeli za čisto drugačna grill doživetja!

 

Štirje izbrani okusi – gurmanski, klasični, s sirom in telečji – bodo zagotovo poskrbeli, da bo vsak gost domov odšel sit in z velikim nasmehom.

 

Ne spreglejte