Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
12.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Thinkstock, Perutnina Ptuj

Natisni članek

piknik grill žar Perutnina Ptuj advertorial

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 12.13

2 meseca, 1 teden

Kaj pravite na piknik brez aditivov in E-jev?

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Thinkstock, Perutnina Ptuj

Piknik, žar, zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kaj pravite na dogodek, ki se bo za vedno zapisal med nepozabne? Z našimi nasveti boste priredili piknik z veliko začetnico – s pravilno pripravo gurmanskih specialitet in s pravim vzdušjem.

Da bo vaš naslednji piknik resnično uspešen, potrebujete predvsem troje: pravo izbiro hrane, dobro glasbo in vreme. Ker na zadnje ne morete vplivati, se morate potruditi, da boste vsaj prva dva koraka izpeljali resnično profesionalno. Z našo pomočjo boste že v naslednjih trenutkih postali pravi mojster piknikov.

Prava kakovost – gurmanska pojedina brez slabe vesti

Če želite, da bodo vaši gostje s piknika odšli siti in nasmejani, morate poskrbeti za kakovostne in izbrane sestavine ter za prave kose mesa, ki naj bodo dobro pečeni, hkrati pa sočni in ravno prav začinjeni.

Perutnina Ptuj | Foto:

Pri svojem mesarju ali v hladilnikih prodajaln po vsej Sloveniji poiščite izredno kakovostne izdelke Perutnine Ptuj, ki jih najdete pod oznako Piknik linija.

Izbirate lahko med široko paleto izdelkov iz piščančjega ali puranjega mesa – od najrazličnejših steakov, okusno zloženih ražnjičev in nabodalc, čevapčičev, pleskavic in klobasic. Prava poslastica so tudi njihova piščančja bbq krilca in steaki.

Perutnina Ptuj | Foto: Prvi izdelki za žar brez aditivov in E-jev

Pri Perutnini Ptuj so prvi na slovenskem trgu, ki so  razvili piknik linijo brez e-jev in aditivov.
S skrbno nadzorovanimi tehnološkimi postopki so željeno obstojnost in kakovost izdelkov dosegli z naravnimi začimbami in aromami. Pri razvoju nove piknik linije pa so sodelovali strokovnjaki različnih področij, od živilske tehnologije, nutricionistike in trženja.

Kako do prave mesne sočne fantazije?

Izdelke že imate, pomembno je samo še, da jih pravilno pripravite. Pri Perutnini Ptuj so pomislili na vse – brez predpriprave in iskanja najboljšega recepta za marinado. Izdelki Piknik linije so že začinjeni in pripravljeni, da jih spečete na žaru – okusni, sočni in brez E-jev ali aditivov.

Grill, žar, piknik | Foto:

Da boste ohranili pravi okus mesa, ki se prav stopi v ustih, upoštevajte še nekaj hitrih nasvetov mojstrov žara:

- Brez polivanja: pivo spada v kozarec in ne na meso. Vaše mesne mojstrovine na pikniku lahko polijete samo z nekaj kapljicami olja.

- Ne zažgite mesa: pomembno je, da meso najprej popečete na zelo vroči temperaturi, da ne bo zakrknilo. Temperaturo potem zmanjšate – meso bo zunaj lepo pečeno, znotraj pa ostane mehko in sočno.

Odlični mesni izdelke iz Piknik linije Perutnine Ptuj se odlično prilegajo z različnimi zelenjavnimi prilogami. Na koščke narežite vse, kar vam pride pod roke: bučke, paprike, jajčevce, mlado čebulo, šampinjone. Vse skupaj na hitro popecite na žaru, solite in začinite s svežimi začimbami.

Ste za burger party?

Burger | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ker so "in" in ker so odlično izhodišče za tematski piknik. Piščančjo ali puranjo pleskavico Piknik linije Perutnine Ptuj lahko spremenite v odličen, sočen in samosvoj burger, v katerega lahko nadevate vse, kar vam pride na misel – od sveže narezane čebule, majoneze, kečapa, sveže solate, paradižnika, sira, morda celo vloženo zelenjavo ali hrustljavo popečeno slanino …

Svojo najljubšo pleskavico Perutnine Ptuj lahko dodate v mehko bombeto, doma pripravljeno lepinjo ali pa celo v počez narezano štruco kruha. Burgerji to sezono omogočajo veliko kreativnosti, pravil ni, ampak samo vaša želja po raznolikosti.

Za izhodišče vašim naslednjim burger piknikom smo vam pripravili predlog za slasten burger s sirom.

Burger, hamburger | Foto: Sestavine:

Puranja pleskavica s sirom Perutnine Ptuj
Polovica rdeče čebule
Zelena solata ledenka
Sočen paradižnik
Dve žlici majoneze
2 žlici kečapa

Priprava:

Puranjo pleskavico dobro popecite na žaru, bombeto prerežete na pol in po notranji strani segrejete na žaru (približno 30 sekund). Kruh nato na obeh straneh namažete z majonezo in kečapom, dodate pečeno pleskavico, na kolobarje narezano čebulo in paradižnik, dodate list hrustljave solate. Če ste velik ljubitelj sira, lahko med pečenjem na pleskavico položite tudi rezino svojega najljubšega sira.

Pravi burgerji z najboljšimi pleskavicami

Da bo vaš burger resnično sočen in tistega pravega okusa, izberite piščančje in puranje pleskavice Perutnine Ptuj, kjer so za dodaten kulinaričen presežek poskrbeli tudi s slastno različico pleskavice s sirom.

 

Ne spreglejte