Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2015,
13.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arvaj kranjska klobasa

Sreda, 19. 8. 2015, 13.57

6 let, 6 mesecev

Čigava kranjska klobasa je najboljša?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

V Sori pri Medvodah so priredili tradicionalni izbor najboljših kranjskih klobas. Med 15 proizvajalci je letos slavil Arvaj.

Na letošnjem že 12. izboru je za najboljšo (spet) obveljala kranjska klobasa mesarstva Arvaj (na fotografiji je Ivica Arvaj, ki je prevzela priznanje). Sledili so Oblak, Košaki, Kras, Mlinarič in Čadez. | Foto: Na letošnjem že 12. izboru je za najboljšo (spet) obveljala kranjska klobasa mesarstva Arvaj (na fotografiji je Ivica Arvaj, ki je prevzela priznanje). Sledili so Oblak, Košaki, Kras, Mlinarič in Čadez.

O zmagovalki so odločali tako obiskovalci kot strokovna komisija, glasovi enih in drugih so predstavljali‎ po 50 odstotkov končne ocene. | Foto: O zmagovalki so odločali tako obiskovalci kot strokovna komisija, glasovi enih in drugih so predstavljali‎ po 50 odstotkov končne ocene.

Kot vsako leto se je na prizorišču zbrala množica ljubiteljskih ocenjevalcev, ki ni imela lahkega dela. Poskusiti je bilo treba 15 vzorcev‎, za lažjo odločitev so to mnogi storili v dveh krogih. | Foto: Kot vsako leto se je na prizorišču zbrala množica ljubiteljskih ocenjevalcev, ki ni imela lahkega dela. Poskusiti je bilo treba 15 vzorcev‎, za lažjo odločitev so to mnogi storili v dveh krogih.

Letos so na ogled in v preizkus postavili tudi hrvaške kranjske kobasice in avstrijske Käsekrainer - predvsem zato, da bi poudarili, kako edinstvena je slovenska certificirana kranjska klobasa. | Foto: Letos so na ogled in v preizkus postavili tudi hrvaške kranjske kobasice in avstrijske Käsekrainer - predvsem zato, da bi poudarili, kako edinstvena je slovenska certificirana kranjska klobasa.

Med obiskovalci in pokuševalci je bil tudi minister Dejan Židan, ki je znova poudaril, da bi morali Slovenci biti ponosni, kako dobro hrano imamo. | Foto: Med obiskovalci in pokuševalci je bil tudi minister Dejan Židan, ki je znova poudaril, da bi morali Slovenci biti ponosni, kako dobro hrano imamo.

Ne spreglejte