SiolNET. Trendi Kulinarika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo v prihodnosti vsi McDonald'si videti tako?

0

termometer

Gigant hitre prehrane je v Hongkongu odprl prvo restavracijo, poimenovano McDonald's Next, v kateri si stranke obrok sestavijo same - tudi iz zdravih živil.

Prvo McDonald'sovo podružnico so v Hongkongu odprli pred 40 leti, ob praznovanju tega jubileja pa je korporacija tam odprla prvi McDonald's Next, restavracijo z novim konceptom, ki napoveduje premik McDonald'sa k sodobnim, celo naprednim načinom prehranjevanja.

Na prvi pogled je očitna popolna prenova prostora, ki so ga oblekli v jeklo in steklo. Kuhinja je odprta pogledom oziroma še bolj odprta, kot smo vajeni iz standardnih McDonald'sovih restavracij, vse sestavine pa so na ogled v steklenih vitrinah.

Solate in burgerji, ki si jih sestavite sami Poudarek je na jedeh, ki si jih lahko sestaviš sam, na primer na solatnem baru z 19 različnimi sestavinami, od običajne zelene solate do dveh vrst sirov, kuskusa in kvinoje. Tudi burgerje lahko prek zaslona na dotik prilagodite svojim željam (to možnost so že uvedli tudi v nekaterih drugih podružnicah), postrežejo pa vam jih tako kot v najbolj trendovskih barih z burgerji – na deski. Za tradicionaliste so sicer obdržali tudi klasično ponudbo z Big Macom vred.

Zvečer vas osebje streže pri mizi McDonald's se v novi hongkonški restavraciji od klasične restavracije s hitro prehrano odmika tudi s ponudbo vrhunskih mešanic kave, trenutno enega najbolj vročih trendov, ki jih lahko poskusite tam ali kupite za domov. Po šesti uri popoldan pa se iz samopostrežne restavracije spremeni v nekoliko bolj imeniten lokal, saj vas osebje postreže pri mizi.

Sestavljanje burgerja po lastnih željah:

Gigant hitre prehrane se je tako korenitih sprememb lotil po tem, ko je njihov tradicionalni poslovni model začel počasi, a zanesljivo propadati, saj sta jim po vsem svetu upadla tako obisk kot dobiček. Razlog zato ni bil le v vse močnejši in številčnejši konkurenci, ampak tudi v zavesti ljudi, ki jim je vse pomembnejša zdrava prehrana.

Rezultat McDonald'sovega sledenja tem trendom je hongkonška restavracija Next, ki so jo razglasili za "mejnik v McDonald'sovi evoluciji v moderno in napredno podjetje z burgerji". Kdaj in kje bodo odprli naslednjo tovrstno restavracijo, pa za zdaj še niso razkrili.

Instagram utrinki iz futurističnega McDonald'sa v Hongkongu:

What's good, Ronald?

A photo posted by Patrick Twitt (@pvtrick_t) on

TFW your McDonald's burger taste better than Michelin rated food. #mcdonaldsconcept

A photo posted by 2epeat (@jefeje) on

McLovin McMy McMakeYourOwnBurgerMeal #LoveKoTo #McdonaldsNext #JettAway #JettTheFoodie

A photo posted by Jett Manuel (@jettmanuel) on

A close-up on our monster burger creation at McDonald's NEXT. How should we eat this? #🍔

A photo posted by Time Out Hong Kong (@timeouthk) on

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin