Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
16.54

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Sara Briški Cirman Pesem Evrovizije pesem videospot Evrovizija Raiven

Četrtek, 18. 1. 2024, 16.54

3 mesece, 1 teden

Videospot bo prikazal, kaj pripravlja za evrovizijski oder #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Slovenska izvajalka na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven bo skladbo Veronika, s katero bo maja nastopila v švedskem mestu Malmö, v soboto premierno predstavila v večerni oddaji na prvem programu TV Slovenija. Predvajali jo bodo v obliki videospota, ki bo po njeni oceni dober pokazatelj tega, kaj bo mogoče videti na evrovizijskem odru. Kaj je povedala na medijskem druženju pred sobotno oddajo, si oglejte v zgornjem posnetku.

Pred sobotno premiero je Raiven s pravim imenom Sara Briški Cirman medijem danes razkrila nekatere podrobnosti o skladbi ob snemanju oddaje Misija Malmö, ki bo na sporedu ob 20. uri. Med drugim, da je pesem Veronika nastala po navdihu lika Veronike Deseniške, prve ženske, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

Kot meni glasbenica, so določene krivice, obtoževanja in obsojanja ljudi, podobno kot v Veronikinem času, prisotne še danes in bodo tudi še nekaj časa. Zgodba se ji je zato zdela primerna, da bi jo pripeljala v leto 2024 in preko nje spregovorila o univerzalni temi. Besedilo in glasbo je tako kot za vse svoje skladbe doslej prispevala sama.

Sobotno oddajo bo vodil Tilen Artač

V videospotu jo bo predstavila ob spremljavi plesalcev, članov baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. "Rdeča nit videospota so gib in plesalci, ki bodo z mano tudi na Evroviziji, tako da bo zelo lepo prikazal, kaj se bo dogajalo na evrovizijskem odru," je povedala Raiven, ki si je sicer že od nekdaj želela sodelovati na tem tekmovanju.

Pričakovanj od tekmovanja nima, želi pa si, da bi lahko popolnoma uživala v evrovizijski izkušnji in jo izkoristila na način, da kot umetnica zraste in iz nje dobi podobne priložnosti. Največje televizijsko glasbeno tekmovanje se ji zdi dobra možnost za to, da se ji odprejo kakšna vrata, tudi v tujini. Vendar pa njena pot gotovo ne bo podobna poti lanskoletnih predstavnikov Joker Out, ker so si tako zelo različni, je še povedala Raiven.

Vodja evrovizijske delegacije na RTVS Maša Kljun je povedala, da so veliko razmišljali o tem, kateri voditelj bi bil primeren za sobotno oddajo. Odločili so se za Tilna Artača, ki bo pri eni od skladb sodeloval tudi z violončelom. Raiven si je za oddajo izbrala nekaj evrovizijskih pesmi, ki jih bo zapela bodisi sama ali v družbi ter s tem pokazala svoje glasbene razsežnosti.

"Vključila bo tudi harfo, tako da bo opera, bo harfa, nekaj Abba popa, bodo glasbeni prijatelji in za vrhunec predstavitev evrovizijske skladbe v obliki videospota," je povedala vodja delegacije. Razkrila je še, da je v ekipi tudi plesalec in koreograf Lukas Zuschlag.

Raiven pričakovanj od tekmovanja nima, želi pa si, da bi lahko popolnoma uživala v evrovizijski izkušnji in jo izkoristila na način, da kot umetnica zraste in iz nje dobi podobne priložnosti. | Foto: Matic Prevc/STA Raiven pričakovanj od tekmovanja nima, želi pa si, da bi lahko popolnoma uživala v evrovizijski izkušnji in jo izkoristila na način, da kot umetnica zraste in iz nje dobi podobne priložnosti. Foto: Matic Prevc/STA

Preberite tudi:

Raiven, Alenka Gotar
Trendi Nekdanja slovenska predstavnica na Evroviziji ostro nad odločitev RTV
Raiven
Trendi Slovenijo bo na naslednji Evroviziji zastopala pevka Raiven
Raiven in Helena
Trendi Raiven in Helena Blagne združili moči. Poglejte, kaj je nastalo. #video
Ne spreglejte