Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2013,
11.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ocenili smo Severina

Sreda, 30. 1. 2013, 11.03

6 let, 7 mesecev

Severina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dobrodošao u klub (2012)

Severina, ena najbolj seksapilnih hrvaških pevk, se po dolgem premoru vrača na sceno. Svoj zadnji album Zdrava Marijo je izdala leta 2008, z njega pa se najbolj spomnimo hita Gas gas. Tokrat se vrača z velikim udarcem – našla je namreč odlično formulo za super album. Nekaj balad z dobrimi besedili, nekaj plesnih pesmi in nekaj pesmi, kjer je pokazala, da jo vleče proti Srbiji in njihovemu stilu glasbe. Glede na število ogledov na YouTubu, je Severinin novi album navdušil vse njene zveste oboževalce.

Z albuma poznamo že tri pesmi – Brad Pitt, Italiana in Uzbuna, prva hit poletja 2011, druga hit poleta 2012 in tretja njen najnovejši hit. Tem delajo družbo tudi pesmi, kot so Tarapana, Ko me tjero in Slaba na slabiča, kjer pevka pokaže svojo pravo temperamentno stran. Pesem Kradeš sve nas potihoma spomni na čase, ko je pela hite, kot sta Prijateljice in Tvoja prva djevojka. Svoj novi album pa je začinila z nekaj baladami. Nekatere od njih, kot na primer Dobrodošao u klub in Grad brez ljudi, imajo zelo dobra besedila.

Zaradi nekaterih besedil na albumu ima človek občutek, da je Severino nekdanji partner Milan prevaral, saj v kar nekaj pesmih govori o varanju. V pesmi Uzbuna pravi: "Gdje si sad, dižem grad, zovem sve koje znam, ma da te nađu. Mada znam, nisi sam, ljubiš ti jer si gad, neku mlađu." (Kje si zdaj, zbujam celo mesto, kličem vse, ki jih poznam, da te najdejo. Vem, nisi sam, ker vem da ljubiš neko mlajšo.)V pesmi Dobrodošao u klub pa: "Vjerovala sam u tvoju priču, da si pravi, da jedina sam ja u tvome srcu, tvojoj glavi. A ti, ti si dno, varao me sa sto, sada gledaj me i pati, s drugim sve ču ti vratiti."(Verjela sem v tvojo zgodbo, da si pravi, da jaz sem edina v tvojem srcu, v tvoji glavi. A ti, ti si dno, varal si me s stotimi, a zdaj glej me in trpi, z drugim vse ti bom vrnila.)

Album Dobrodošao u klub je zelo poslušljiv in očitno je, da Severina ostaja ena največjih hrvaških pevk.

Ne spreglejte