Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

grammy

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 8.27

8 let

Sam Smith osvojil štiri grammyje, Beyonce le tri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sam Smith je na 57. podelitvi glasbenih nagrad osvojil štiri grammyje v najodmevnejših kategorijah, v kategoriji najboljši album pa je predvideno zmago Beyonce vzel ameriški glasbenik Beck.

Podelitev za največje dosežke v glasbeni industriji, ki jo je že četrto leto zapored vodil raper LL Cool J, je prinesla nekaj presenečenj in nekaj potrditev predvidevanj.

22-letni angleški pevec Sam Smith, ki so mu glasbeni prerokovalci pred podelitvijo napovedali, da bo osvojil grammyja za najboljšega novega glasbenika in za pesem leta, je ta predvidevanja res potrdil. Osvojil je štiri grammyje v najodmevnejših kategorijah, in sicer za posnetek leta, najboljšega novega glasbenika na sceni, pesem leta (Stay With me) in najboljši pop vokalni album.

Sam Smith je po prejemu nagrade povedal: "Preden sem naredil ta album, sem poskusil marsikaj, da bi me ljudje poslušali. Shujšal sem in naredil grozno glasbo. Dokler nisem postal to, kar sem. Temu je sledila dobra glasba in ljudje so me začeli poslušati."

Glasbeniki analitiki so v kategoriji za najboljši album zmago pripisovali Beyonce za njen istoimenski album, a ji je zmago odnesel ameriški glasbenik Beck z albumom Morning Phase. Poleg grammyja za najboljši album je osvojil še nagrado za najboljši rock album, skupaj pa tri. Po tri grammyje so osvojili še Pharrell Williams, Roseanne Cash in Beyonce.

Beyonce se je s tem med glasbenicami prebila na drugo mesto po številu osvojenih glasbenih nagrad v karieri. Z 20 grammyji je prehitela Aretho Franklin in zaostaja le še za Alison Krauss, ki jih ima 27.

Na odru so se predstavili številni glasbeniki v duetih. Katy Perry je skupaj z Brooke Axtell zapela balado By the Grace of God za osveščanje javnosti o nasilju v družini. V duetih so nastopili še Adam Levine z Gwen Stefani, Tom Jones z Jessie J, Annie Lennox s Hozierjem, Beck z Chris Martinom in Tony Bennett z Lady Gaga.

Ne spreglejte