Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michael Shannon Superman

Torek, 12. 4. 2011, 9.44

8 let

Michael Shannon bo igral generala Zoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Michael Shannon, ki je bil za vlogo psihiatričnega bolnika v Krožni cesti nominiran za oskarja, bo v novem Supermanu igral zlobneža iz Kriptona, ki ga je prej igral Terence Stamp.

Michael Shannon bo v novem filmu o Supermanu odigral mogočnega zlikovca generala Zoda. Warner Bros je s tem potegnil črto čez več tednov trajajoča ugibanja o tem, ali bo nominiranec za oskarja igral v novem filmu Zacka Snyderja. Tako se bo Shannon pridružil ekipi, v kateri so Henry Cavill kot Supermanin Clark Kent, Amy Adams kot Lois Lane ter Kevin Costner in Diane Lane kot oče in mama Kent.

Film ima delovni naslov Superman: Jekleni mož (Superman: Man of Steel), scenarij za film je napisal David S. Goyer, režiser Christopher Nolan pa bo za film skrbel kot eden izmed producentov.

Snyderjeva zgodba bo sodobna različica Supermana, vendar bo verjetno obdržala Supermanove bistvene prvine. Zod je namreč redni junak v stripih o mladeniču z nadnaravnimi sposobnostmi in je bil tudi glavni antijunak v Supermanu II leta 1980, kjer ga je igral Terence Stamp. Prihaja s Supermanovega domačega planeta, Kriptona, na Zemljo pa večkrat pride v družbi Kriptoncev Urse in Nona. Tako kot Superman imajo vsi trije nadnaravno moč nad Zemljinim rumenim Soncem.

"Zod ni samo eden od mogočnih Supermanovih sovražnikov, ampak je tudi najpomembnejši, saj ima vpogled v Supermana, kot ga drugi nimajo," je povedal Snyder in dodal: "Michael je močan igralec, ki lahko projicira tako inteligenco kot zlobo junaka Zoda, zato je idealen za to vlogo."

Shannon je najbolj znan po vlogi psihiatričnega bolnika v filmu Krožna cesta režiserja Sama Mendesa. Prejel je mnogo pohval za vlogo čemernega, moralno oporečnega agenta CIA v TV-seriji o dobi prohibicije Boardwalk Empire, ki jo je produciral Martin Scorsese.

Ne spreglejte