Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 1. 2016,
9.22

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

David Duchovny Pločnik slavnih Gillian Anderson

Sreda, 27. 1. 2016, 9.22

5 let, 8 mesecev

Dočakali smo nove Dosjeje X

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tajni agent Mulder se je vrnil na slovenske male ekrane, igralec, ki ga je upodobil, pa je dan pred tem dobil zvezdo na Pločniku slavnih.

"Moje kariere ne bi bilo brez Chrisa Carterja in njegovih Dosjejev X," se je David Duchovny zahvalil ustvarjalcu kultne serije, ko je na hollywoodskem Pločniku slavnih odkril svojo zvezdo. Dosjeji X so ga leta 1993 izstrelili med zvezde, njegov agent Fox Mulder pa je še zdaj eden najbolj prepoznavnih filmskih likov.

Res pa je, da je Duchovny pozneje ustvaril še eno prepoznavno vlogo, v kateri se je morda našel celo bolj kot v Mulderju. To je bil Hank Moody v seriji Kaliforniciranje (nekateri jo bolj domiselno prevajajo tudi kot Kalijebafornija), ki ga je igral sedem sezon, vse do leta 2014.

Duchovny se je zdaj na televizijo vrnil kot Mulder, saj je Chris Carter serijo po 13 letih oživil z novo, deseto sezono. Premiero je doživela 24. januarja, slovenski gledalci pa smo lahko prva dva dela videli v torek zvečer.

Mulder, ki se je nalezel Moodyja V prvem delu serije se je zdelo, da se Duchovny še ni povsem otresel Hanka Moodyja, ali pa smo ga v usnjeni jakni in tridnevnem strnišču prepoznali gledalci, ki se Mulderja spomnimo kot nekoliko bolj polikanega in zapetega.

Nova sezona Dosjejev X se je začela s kratkim povzetkom dogajanja v preteklih devetih sezonah ter dveh filmih in kar presenetljivo je, kako je mogoče vse dozdajšnje dogajanje stlačiti v nekaj minut. Izkazalo se je, da se je po vsem tem času spremenilo bolj malo: Mulder si še vedno želi verjeti, Dana Scully pa še vedno skuša dvomiti – čeprav to Gillian Anderson s svojim okamnelim (preveč botoksa?) obrazom težko izrazi.

Kaj pa, če nič ni res? Nove epizode stare zgodbe, bi lahko rekli, čeprav smo že v prvem delu doživeli velik preobrat, ki mu bomo očitno sledili vso sezono. In glede na dozdajšnje izkušnje tudi v deseti sezoni ne bo velikega razpleta – nekaj snovi je treba prihraniti tudi za enajsto. Nihče namreč ne izključuje možnosti, da bi serijo snemali še naprej.

Ne spreglejte