Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
10.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino SiOL TV Angleška pita komedija

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 10.58

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Angleška pita (The Inbetweeners)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Angleška pita

Najstniška komedija o štirih mladeničih, ki se po končani srednji šoli odpravijo na nepozabne počitnice na Kreto, kjer si obetajo obilico pitja, zabav in seksa.

Velika Britanija/2015/100 min.
Režija: Ken Kwapis
Igrajo: Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas, Laura Haddock, Emily Head
Žanr: Komedija
Ocena IMDb: 6,8/10

Štirje britanski najstniki – Will, Simon, Jay in Neil – si po končani srednji šoli zaželijo sprostitve in nepozabnih doživetij nekje, kjer se jim ne bi bilo treba skrivati pred starši in učitelji. Odločijo se za nepozabno dopustovanje v Grčiji, kjer si obetajo obilico pitja, zabav in seksa. Sanjska idila se razblini že ob prihodu v zanemarjen hotel, še več težav pa jim povzroča osvajanje zapeljivih deklet. Da bi zbrali dovolj poguma, prijatelji posežejo po alkoholu, kar je uvod v zelo zabavne, občasno boleče in predvsem nepozabne grške počitnice.


"Angleška pita je presenetljivo zabavna najstniška komedija z značilnim humorjem, ki je precej bolj ameriški kot angleški. Ali tovrstno pecivo ustreza vašemu okusu, pa boste najbolje presodili sami." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Angleška pita.) 


Zanimivosti:

 | Foto:

• Film temelji na angleški humoristični nanizanki Mulci (The Inbetweeners), ki je v treh sezonah, med letoma 2008 in 2010, obnorela Otočane. Pri filmu so sodelovali tako scenarista serije Iain Morris in Damon Beesley kot tudi režiser Ben Palmer, za katerega je Angleška pita celovečerni prvenec.

• V prizoru, ko neki otrok ob bazenu Jayu (James Buckley) sleče kopalke in ga razgali pred množico, so uporabili dvojnika.

Anthony Head, ki igra Willovega očeta, je resnični oče Emily Head, ki igra Carli. • Čeprav se zgodba dogaja v grškem mestu Malia na Kreti, so skoraj vse zunanje prizore posneli v španskem mestu Magaluf na Majorki.

• Angleška pita je v prvem koncu tedna predvajanja v britanskih kinematografih zaslužila več kot 13 milijonov funtov (15.600.000 evrov) in s tem podrla rekord, ki sta ga med komedijami držali Bridget Jones: Na robu pameti in Prekrokana noč 2. Film je nato kar štiri tedne zasedal prvo mesto na lestvici najbolj gledanih filmov v britanskih kinematografih.

• Leta 2014 so posneli nadaljevanje filma, ki sta ga režirala scenarista izvirnika.

Napovednik filma:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto  – DKino.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Ne spreglejte