Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2013,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Harry Potter

Četrtek, 12. 9. 2013, 19.53

8 let

Sveta Harryja Potterja (še) ni konec …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanska avtorica J. K. Rowling se bo morala tokrat izkazati kot ustvarjalka scenarija za prihajajočo novo serijo filmov o svetu mladega čarovnika.

Če ste pomislili, da nas bo razveselila z osmo knjigo o dogodivščinah Harryja Potterja, ste se močno ušteli. Gre pa za precej podobno stvar. Warner Bros. Entertainment je namreč prav danes v izjavi za javnost objavil, da bo razširil kreativno sodelovanje z eno od najuspešnejših pisateljic moderne dobe. V središču tega sodelovanja bo nova serija filmov iz sveta čarovnic in čarovnikov, ki ga je ustvarila Rowlingova. Filmi bodo temeljili na Fantastičnih pošastih in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them), učbeniku izmišljenega avtorja Newta Scamanderja, knjigi, ki jo je Potter uporabljal na Bradavičarki, akademiji za čarovnice in čarovnike.

"Fantastične pošasti bodo originalna zgodba in šlo bo za scenaristični debi pisateljice Rowlingove," je sporočil Kevin Tsujihara, eden od odgovornih pri Warner Bros. Entertainment. Koliko filmov naj bi posneli, je še neznanka, bodo pa v njih nastopili magična bitja in liki, nekateri tudi znani iz serije knjig o Harryju Potterju.

"Čeprav bodo filmi zajemali svet, v katerem sem se tako dobro počutila dolgih 17 let, pa Fantastične pošasti ne bodo ne preddel ne nadaljevanje serije o Potterju. Šlo bo za razširitev čarovniškega sveta," je dejala Rowlingova. "Zakoni in običaji, skriti v magični družbi, bodo znani vsem, ki so kadarkoli brali knjige o Potterju ali gledali filme, vendar pa se bo Newtova zgodba začela v New Yorku 70 let pred dogodki, ki so spremljali Potterja," je še dodala.

"Ponosni smo, da bomo lahko znova sodelovali z Rowlingovo, ki je ustvarila tako izjemen svet in mlade znova 'naučila' brati. Vemo, da bodo številni ljubitelji Harryja Potterja neučakano pričakovali, kaj si bo izmislila s svojo brezmejno in briljantno domišljijo," je navdušeno pripomnil Tsujihara.

Poleg omenjene nove serije filmov studio Warner Bros z Rowlingovo nadaljuje sodelovanje na področju številnih aktivnosti v povezavi z likom Harryja Potterja – razširitev obstoječega zabaviščnega parka Čarovniški svet Harryja Potterja (Wizarding World of Harry Potter) v Orlandu na Floridi, gradnja dveh novih parkov, enega v kalifornijskem Hollywoodu, drugega v japonski Osaki, videoigre in drugi potrošniški material.

Warner Bros bo poskrbel tudi za svetovno distribucijo (razen Velike Britanije) prihajajoče TV-serije, ki temelji na še eni njeni uspešnici, tokrat za odrasle, Nadomestne volitve (The Casual Vacancy). BBC bo serijo začel snemati prihodnje leto.

Kaj je o Fantastičnih pošastih še povedala Rowlingova? "Ko so me pri Warner Brosu povprašali o tem, ali bi Fantastične pošasti spremenili v film, se mi je zdela ideja nadvse zabavna. A da bi pisanje scenarija za film o avtorju knjige Newtu Scamanderju prepustila nekomu drugemu, to bi bilo težko. Ker sem toliko let preživela v tem svojem izmišljenem svetu, se počutim kot mama vsem tem likom, da niti ne omenjam, koliko stvari o Newtu pravzaprav vem. Kot to vedo povedati le najbolj zagrizeni ljubitelji Harryja Potterja, mi je bil lik Newta tako pri srcu, da sem celo poročila njegovega vnuka Rolfa z enim izmed svojih najljubših likov iz serije o Harryju Potterju, Luno Lovegood. Kolikor bolj sem premlevala ponudbo studia, toliko bolj sem bila nad njo navdušena. Zato sem se tudi odločila, da Warner Brosu sama predstavim svojo idejo o filmu."

Kdaj bo premiera prvega filma, še ni znano.

Ne spreglejte