SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Poredne mame v kinematografih od 25. avgusta

Foto: Blitz Film & Video Distribution
Oglasno sporočilo

Zapisnik z roditeljskega sestanka: na šoli Williama McKinleyja, 29. julija 2016. Sestanek sklicala Suzanne Todd.

Film si boste lahko ogledali v Koloseju in Cineplexxu.

Prisotni
Jay Hernandez, Annie Mumolo, Jada Pinkett Smith, Christina Applegate, Jon Lucas, Scott Moore, Suzanne Todd, Bill Block, Mark Kamine

Upravičeno odsotne
Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn

Dnevni red

1. Sklic izrednega sestanka

Glede Porednih mam

2. Dobrodošlica in novosti v odboru

Zaupanja vredna, preveč navezana, tigrica … kar vam pade na pamet – za vsak opis se bo našla ustrezna mama. Je preveč pričakovati, da se bomo vse lepo razumele? Že tako nas bombardirajo s presežkom informacij – tehnične aplikacije, pomembni blogi, "strokovni" nasveti, komentarji izpod čela … a doslej še nič ni razrešilo težave, s katero se spopadamo prav vse mame: kako vse to opraviti v piškavih 24 urah, ki jih imamo na voljo, da ohranimo naše družine kolikor toliko zdrave, nahranjene in normalno delujoče, pri tem pa na obrazu obdržimo nasmešek. Sploh katera aplikacija ali »hešteg« naslavlja ta problem? Lahko krivimo mamo, ki se ji občasno skeglja? #Ne in #Ne, ne moremo.

Foto: Blitz Film & Video Distribution

3. Najnovejše glede šolske predstave

V novi komediji izpod peresa scenaristov uspešnice Prekrokane noči ima Amy Mitchell (Mila Kunis) na videz popolno življenje: čudovit zakon, nadvse zagnane otroke, prekrasen dom in kariero. A zgarana je, preveč si je naložila na pleča, in tako je zdelana, da se ji bo zdaj zdaj strgalo. Ker ima dovolj vsega, združi moči s še dvema mamama tik pred živčnim zlomom, s Kiki (Kristen Bell) in Carlo (Kathryn Hahn); skupaj se nameravajo otresti konvencionalnih dolžnosti – podajo se na divjaško hajko, kakršna nikakor ne pristaja mamam, da si privoščijo težko zasluženo svobodo, zabavo in razvajanje, pri čemer se znajdejo v navzkrižju s kolovodjo roditeljskega odbora na šoli Gwendolyn (Christina Applegate) in njeno kliko predanih, popolnih mam Vicky (Annie Mumolo) in Stacy (Jada Pinkett Smith).

Poleg naštetih v filmu igrajo še Jay Hernandez, Clark Duke, Emjay Anthony, tonyjeva nagrajenka Oona Laurence, David Walton, Wendell Pierce, JJ Watt in Wanda Sykes.

4. Novosti v avdio-video krožku

Poredne mame, nova komedija, ki sta jo spisala in režirala Jon Lucas in Scott Moore (Prekrokana noč), se odvija v imenitnem chicaškem predmestju, kjer je supermama Gwendolyn James razsodnica tega, kaj je sprejemljivo obnašanje. Ostalim materam je jasno, da ji ne smejo stopiti na žulj, in Amy Mitchell kaj takšnega niti na pamet ni padlo. Življenje je že tako ali tako prenaporno. A ko se to vseeno zgodi, se začne vojna med dobrim in zlim, bojno polje pa so volitve za predsednico roditeljskega odbora na idilični šoli Williama McKinleyja. Seveda so tudi žrtve – a to je pač cena napredka. In le še en delček dneva v življenju mame …

Foto: Blitz Film & Video Distribution

5. Poročilo zakladnika

Producirala sta Suzanne Todd (Alice Through the Looking Glass) in Bill Block (Fury), izvršni producent je bil Mark Kamine (American Hustle); sodelovali so še direktor fotografije Jim Denault (Trumbo), scenografinja Marcia Hinds (Friends with Benefits), montažerja James Thomas in Emma E. Hickox ter kostumografinja Julia Caston (The Middle).

6. Novosti v dramskem krožku

Mila Kunis (Amy Mitchell) je nazadnje igrala v zf drami Jupiter Ascending Andyja in Lane Wachowski, pred tem v za zlati globus in oskarja imenovani srhljivki Black Swan (Kunisova je v Benetkah prejela nagrado Marcella Mastroiannija za najboljšo mlado igralko ter se potegovala za zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev), Oz, The Great and Powerful, Ted, Friends with Benefits, Date Night, The Book of Eli, Extract, Forgetting Sarah Marshall, Blood Ties, Angriest Man in Brooklyn, Max Payne, Third Person and Hell and Back.

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Na TV smo jo videli oziroma slišali v humoristični nanizanki That 70's Show in v risani Family Guy.

Ima lastno produkcijsko hišo Orchard Farm Productions, ki za TV med drugimi pripravlja projekta Black Stiletto in Made in LA.

Kristen Bell (Kiki) za novo sezono snema serijo The Good Place s Tedom Dansonom, videli smo jo v seriji House of Lies in nedavno v celovečerni komediji The Boss. Snema že celovečerno priredbo serije iz sedemdesetih CHiPs, ki jo režira njen soprog (in soigralec) Dax Shepard.

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Glas je posodila Anni v risani uspešnici Frozen,videli smo jo v celovečercu Veronica Mars, posnetem po istoimenski seriji, v kateri je prav tako igrala naslovno vlogo; na TV smo jo videli tudi v serijah Parks & Recreation Unsupervised, Deadwood, Heroes in Party Down, na velikih platnih pa v filmih The Lifeguard, Hit & Run (tudi koproducentka), Movie 43, Some Girls, Writers, Big Miracle, You Again, Burlesque, When in Rome, Couples Retreat, Forgetting Sarah Marshall, Pulse, Serious Moonlight in Spartan.

Kathryn Hahn (Carla Dunkler) igra v prihajajoči seriji I Love Dick in ob Viggu Mortensenu na velika platna prihaja v drami Captain Fantastic. Videli smo jo v z zlatim globusom nagrajeni seriji Transparent Jill Soloway ter v celovečercih The Do-Over, She's Funny That Way, The Visit, The D Train, Tomorrowland, This is Where I Leave You po romanu Jonathana Tropperja, v prvencu Jasona Batemana Bad Words, v The Secret Life of Walter Mitty, We're the Millers ob Jennifer Aniston, Afternoon Delight Jill Soloway, Step Brothers, Revolutionary Road, Our Idiot Brother, The Holiday, Around the Bend, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy…

Foto: Blitz Film & Video Distribution
Na TV je igrala tudi v serijah Happyish, Parks & Recreation, Newsroom, Girls, Crossing Jordan, Four Kings, Hung, Free Agents… in glas posodila likom v risanih serijah Chozen, Bob's Burgers in American Dad!

Jay Hernandez (Jessie Harkness) igra v prihajajoči priredbi stripa Suicide Squad. Nase je opozoril ob Kirsten Dunst v celovečercu Crazy/Beautiful, nazadnje smo ga videli v drami Max in v seriji The Expanse.
Foto: Blitz Film & Video Distribution

Na TV je igral v serijah Gang Related, Nashville, Last Resort in Six Degrees, na velikih platnih ob Nicolasu Cageu v drami World Trade Center, v Hostel, Friday Night Lights, Ladder 49, Torque, The Rookie, Nothing Like the Holidays, Quarantine in Lakeview Terrace ob Samuelu L. Jacksonu.

Jada Pinkett Smith (Stacy) je po študiju plesa in igre kariero začela v seriji A Different World; na velikih platnih je debitirala v Menace II Society ob Samuelu L. Jacksonu in nato igrala v Jason's Lyric, The Nutty Professor, The Matrix: Reloaded, The Matrix Revolutions, Madagascar, Madagascar: Escape 2 Africa and Madagascar 3: Europe's Most Wanted, Magic Mike XXL… Kmalu jo bomo videli ob Queen Latifah v komediji Girl Trip.

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Na TV igra v seriji Gotham.

Poročena je z igralcem, reperjem in komikom Willom Smithom in je avtorica kritiško opevane otroške knjige Girls Hold Up the World.

S Queen Latifah, Dakoto Fanning in Alicio Keys je producirala filmsko priredbo knjižne uspešnice The Secret Life of Bees. Producirala je še The Karate Kid, v kateri igra njen sin, filmsko priredbo muzikala Annie, dokumentarec Free Angela and All Political Prisoners, oddajo The Queen Latifah Show, serijo HawthoRNe, v kateri je tudi igrala in za vlogo prejela nagrado NAACP, in skupaj s soprogom in Jay-Zjem še broadwayski muzikal Fela.

Kot režiserka se je prvič preizkusila z The Human Contract.

Christina Applegate (Gwendolyn James) na velika platna prihaja ob Franku Langelli v Youth in Oregon in v režijskem prvencu montažerja Kevina Tenta Crash Pad. Nazadnje smo jo videli v Vacation, pred tem v Anchorman 2: The Legend Continues, Up All Night, Hall Pass, Going the Distance, Surviving Christmas, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, The Sweetest Thing, View From the Top, Don't Tell Mom the Babysitter's Dead… Glas je posodila likoma v risanki Cats and Dogs, the Revenge of Kitty Galore in igrano-risanem celovečercu Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel.

Foto: Blitz Film & Video Distribution
Na TV se je z naslovno vlogo v nanizanki Samantha Who? prislužila nominacije za nagrado Ceha filmskih igralcev, zlati globus in prizmo; serijo je tudi producirala. Sicer pa si je slavo prislužila prav na malih zaslonih – v humoristični seriji Married with Children, ki je po enajstih sezonah dobila svoje nadaljevanje, Jesse; za naslovno vlogo v slednji se je potegovala za zlati globus. Gostovala je v seriji Friends (dve nominaciji za emmyja).

7. Odbor za krmiljenje

Jon Lucas in Scott Moore (scenarij, režija) sta najbolj znana kot pisca komedije za odrasle Prekrokana noč, ki je prejel zlati globus in navrgel prek 275 milijonov zelencev zgolj v ZDA ter je tako najdonosnejša komedija za odrasle vseh časov. Z izvirnim scenarijem sta se Lucas in Moore potegovala za nagrado Ceha ameriški scenaristov in za bafto. Spisala sta še komedijo Four Christmases, romantično komedijo Ghosts of Girlfriends, The Change-Up in 21 & Over, ki sta ga skupaj tudi režirala.

Za TV sta ustvarila serijo Mixology.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin