Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
13.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

grozljivka Noč čarovnic David Gordon Green Jamie Lee Curtis TV Telekoma Slovenije

Torek, 12. 3. 2019, 13.35

4 leta, 6 mesecev

Od danes v videoteki DKino!

Noč čarovnic (Halloween)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Noč čarovnic (2018) | Halloween © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Halloween © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Jamie Lee Curtis se v kultni vlogi Laurie Strode končno spopade z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, odkar je pred štirimi desetletji komaj preživela njegov morilski pohod na noč čarovnic. Najuspešnejši film in najbolj hvaljeno nadaljevanje v franšizi!

ZDA │ 2018 │ 104 min. │ Grozljivka

R: David Gordon Green │ I: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle

Ocena IMDb: 6,7/10 │ Rotten Tomatoes: 79 % │ Uporabniki Googla: 89 %

Oktobra 2018, štirideset let po pokolu v Haddonfieldu, dva podkasterja obiščeta psihiatrično ustanovo, v kateri zadržujejo zloglasnega Michaela Myersa, nato pa se pojavita še na pragu hiše, v kateri odmaknjeno življenje živi travmatizirana Laurie Strode.

Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

Vezi med dvakratno ločenko in njeno družino so se skrhale in pogosto posega po alkoholu, na Myersovo vrnitev pa se je pripravila na tečajih bojnega usposabljanja. Še dobro, saj sta podkasterja z obiskom sanatorija sprožila niz krvavih dogodkov, morilec pa se po njuni zaslugi znova znajde na prostosti.

Fotogalerija
1 / 10

"Režiser ne poskuša znova odkriti škripanja. Različica Noči čarovnic iz leta 2018 je tisto nadaljevanje v slogu B-filma, ki si ga je različica iz leta 1978 od nekdaj zaslužila." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

TV-priporočila: Močne filmske junakinje
Trendi Filmske borke za enakopravnost spolov

"Hollywood je končno posnel dobro nadaljevanje filma Noč čarovnic. Trajalo je samo 40 let." Johnny Oleksinski, New York Post

Napovednik filma Noč čarovnic:

Zanimivosti:

  • Film, ki so ga premierno prikazali na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, je med rednim predvajanjem v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 253 milijonov ameriških dolarjev.
    Noč čarovnic (2018) | Foto: S tem je postal najdonosnejši film v franšizi in najdonosnejša grozljivka v zgodovini, če ne upoštevamo inflacije. Pred tem je rekord med grozljivkami več kot dve desetletji držal še en slasher, film Krik (1996).
  • Scenarij sta napisala komik Danny McBride (Tropski vihar, Konec je tu) in režiser filma David Gordon Green (Vitez in sitnež, Zadetki: Ananas ekspres), film sta producirala trenutno vodilni producent grozljivk Jason Blum (Priklicano zlo, Zbeži!, Očiščenje, Paranormalno) in Malek Akkad, sin umrlega producenta izvirne Noči čarovnic Moustaphe Akkada, pri projektu pa je kot izvršni producent sodeloval tudi režiser kultnega izvirnika John Carpenter.
  • Noč čarovnic (2018) | Foto: Najnovejši film se nadaljuje natanko štirideset let po zgodbi iz prvega dela in zanemari dogodke iz vseh prejšnjih nadaljevanj, je pa Danny McBride s svojimi scenarističnimi vložki poskrbel, da jih ta primerno počasti.
  • Jamie Lee Curtis je vloga Laurie Strode v izvirni Noči čarovnic (1978) izstrelila med zvezde, igralka pa je pred tem filmom igrala še v treh drugih filmih iz franšize – v Noči čarovnic 2 (1981), Noči čarovnic: 20 let pozneje (1998) in Noči čarovnic: vstajenju (2002).
  • Michaela Myersa je po 40 letih znova upodobil igralec, ki je nosil njegovo masko že v izvirniku. Nick Castle je tako pri 70 letih postal najstarejši igralec, ki je kadarkoli igral Myersa.
  • V filmu ob Jamie Lee Curtis in Nicku Castlu igra še ena članica igralske zasedbe izvirnika.
    Noč čarovnic (2018) | Foto: P. J. Soles je v prvem filmu igrala eno od umorjenih najstnic, v tem filmu pa je upodobila učiteljico.
  • Film je prispel na redni spored severnoameriških in britanskih kinematografov na 61. rojstni dan Michaela Myersa, 19. oktobra 2018, na redni spored slovenskih kinematografov pa 25. oktobra 2018, natanko na 40. obletnico izdaje izvirne Noči čarovnic.
  • Čeprav je John Carpenter izjavil, da je to zadnji film v franšizi Noč čarovnic, ga k snemanju nadaljevanja zavezuje pogodba. Tega je javno napovedal tudi studio, vendar datuma začetka snemanja filma in njegove premiere še nista znana.
Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Overlord
Trendi Overlord
Surovo
Trendi Surovo (Grave/Raw)
Thelma
Trendi Thelma
Ne spreglejte