Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
8.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luca Guadagnino Tilda Swinton Ralph Fiennes Dakota Johnson Matthias Schoenaerts SiOL TV DKino

Četrtek, 15. 9. 2016, 8.37

6 let, 6 mesecev

Novo v videoteki DKino na SiOL TV!

Nemirna obala (A Bigger Splash)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nemirna obala

Čuten, z erotiko in rokenrolom prepojen psihološki triler o štirih ljudeh, ki na razbeljenem otoku sredi sredozemskega morja odprejo Pandorino skrinjico spominov, strasti in ljubosumja.

Italija, Francija/2015/119 min.
Režija: Luca Guadagnino
Igrajo: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts, Lily McMenamy, Elena Bucci
Žanr: Psihološki triler/drama
Ocena IMDb: 6,8/10

Rokerska zvezda Marianne Lane po operaciji glasilk okreva na vulkanskem otoku Pantelleria. Z mladim ljubimcem Paulom se v miru in tišini predajata soncu, sladkemu brezdelju in čutnim užitkom.

Potem pa se pred njima kot strela z jasnega nariše Mariannin nekdanji partner, glasni, neukročeni glasbeni producent Harry, ki za nameček pripelje s seboj še izzivalno hčerko Penelope.

Gosta prineseta vznemirljivo poživitev, a iz njune prtljage puhtijo lepljivi spomini, ki se na krilih bližajočega puščavskega vetra dvigajo nad brezskrbnimi dopustniki in se lomijo v rušilni val, ki mu ne bo moč ubežati.


"Zamislil sem si film o ljubezni, lepoti, poželenju, seksu, spolnosti in nevarnosti nekdanjega ljubimca, ki s svojo bližino in dejanji sproži destruktivno vedenje in obudi preteklost glavnih likov. Ko se ta preteklost razbrzda, iz likov potegne najpristnejšo različico njih samih; vstopijo v zamotano mrežo spolnosti in goreče sle, ki jih žene na temačno stran." Luca Guadagnino, režiser filma


Nemirna obala | Foto:


Izjave kritikov:

"Strašansko zabavna Nemirna obala je pravi praznik intenzivne igre na vse ali nič. V tej komediji nravi, ki se razvije v mračen psihološki triler, nastopata Tilda Swinton kot rokovska zvezda, ki ne more govoriti, in za umret smešni Ralph Fiennes kot naduti glasbeni producent, ki kar ne more nehati čvekati." Jonathan Romney, The Observer

"Prebrisan in divje nepredvidljiv erotični triler." Peter Debruge, Variety

"Kot pri filmu Io sono l'amore je Guadagnino tudi tokrat ustvaril nekaj povsem svojevrstnega, koktajl močnih čustev, transcendentnih prizorišč in nepričakovanih pripovednih odvodov. Pravi užitek. " Andrew Pulver, The Guardian

"Nemirna obala je noir, razsijan in močno zapečen s karaokami seksualne politike, ki odnosom med moškimi in ženskami ne pusti, da bi se prevajali brez mučnega, maničnega, morilskega ostanka." Marcel Štefančič, jr., Mladina


Nemirna obala | Foto:


Zanimivosti:

Nemirna obala je bila premierno prikazana na 72. beneškem filmskem festivalu, kjer se je potegovala za prestižnega zlatega leva.

• Film, poimenovan po sliki Davida Hockneyja, je ohlapna priredba drame Umor v bazenu Jacquesa Deraya iz leta 1969.

• Penelope bi morala igrati Margot Robbie (Volk z Wall Streeta), ker pa se je snemanje filma prekrivalo s snemanjem Legende o Tarzanu, je nekaj tednov pred začetkom produkcije od projekta odstopila. Nadomestila jo je zvezdnica uspešnice 50 odtenkov sive Dakota Johnson.

• Italijanskemu režiserju Luci Guadagninu je mednarodni preboj uspel s filmom Io sono l'amore (2009), ki ga je zasnoval skupaj z dolgoletno prijateljico in redno sodelavko Tildo Swinton.

• Režiser je bil nad igralsko zasedbo Nemirne obale tako navdušen, da si želi v svojem naslednjem projektu, priredbi klasične grozljivke Daria Argenta Suspiria (1977), znova združiti vse štiri vodilne igralce filme. Swintonova in Johnsonova sta sodelovanje že potrdili, Ralph Fiennes in Matthias Schoenaerts pa še ne.

Napovednik filma Nemirna obala:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 – DKino.

Ne spreglejte