Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2016,
16.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ben Kingsley Bill Murray Idris Elba Scarlett Johansson DKino SiOL TV družinski film Disney Jon Favreau Knjiga o džungli

Petek, 19. 8. 2016, 16.07

6 let, 6 mesecev

Novo v videoteki DKino na SiOL TV!

Knjiga o džungli (The Jungle Book)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Knjiga o džungli

Najnovejša različica klasične zgodbe Rudyarda Kiplinga o dečku iz džungle, ki se v družbi dveh najboljših prijateljev, panterja Bagire in medveda Baluja, odpravi na pot samospoznavanja.

ZDA/2016/105 min.
Režija: Jon Favreau
Glasovi: Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyongo'o, Scarlett Johansson, Christopher Walken
Žanr: Družinska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,7/10

Priljubljena pravljična zgodba o izgubljenem džungelskem dečku nas v osupljivi igrani različici popelje na nove pustolovščine neustrašnega Mavglija in njegovih živalskih prijateljev.

Čeprav ga je kot dojenčka posvojil trop volkov in je odraščal po zakonih džungle, se zlobni tiger Šir Kan nikakor ne more sprijazniti s človeškim prišlekom. Da bi ušel njegovim maščevalnim krempljem, mora Mavgli zapustiti svoj dom, na nepozabni dogodivščini pa ga spremljata zvesta prijatelja – premeteni panter Bagira in dobrodušni medved Balu.


"Menim, da mora film gledalcem ponuditi čustveno izkušnjo. Spektakel ne pomeni dosti, če se gledalci z liki ne morejo čustveno povezati. Vsaka zgodba potrebuje človečnost, čustva in razvoj likov, pa tudi humor, ki mora biti predstavljen tako, da filma ne ogrozi." Jon Favreau, režiser filma


Knjiga o džungli | Foto:


Zanimivosti:

Knjiga o džungli, v kateri je v Mumbaju rojeni angleški pisatelj in poznejši Nobelov nagrajenec za literaturo Rudyard Kipling opisal svojo ljubezen do Indije, je izšla leta 1894. Scenarij Justina Marksa se opira tako na Kiplingovo izvirno zgodbo kot na Disneyjevo priljubljeno animirano upodobitev iz leta 1967.

• Mavgli je edini človeški lik v filmu in edini, ki ga niso ustvarili s pomočjo računalniško generiranih podob. Avdicije za vlogo Mavglija se je udeležilo več kot dva tisoč otrok iz vsega sveta, dečka pa je nazadnje odigral 11-letni novinec Neel Sethi, za katerega je bila to sploh prva avdicija.

• Čeprav se zgodba odvija v Indiji, so vse prizore posneli v studiu v Los Angelesu.

• Režiser filma Jon Favreau (Iron Man, Kavboji in vesoljci) je v nekaterih prizorih nadomeščal živali in na ta način pomagal mlademu Sethiju pri igranju pred zelenim zaslonom.

Knjiga o džungli | Foto:

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 947 milijonov ameriških dolarjev oziroma 836,8 milijona evrov. Letos sta več zaslužila samo še Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Zootropolis.

• Vsi trije režiserjevi otroci so posodili glasove volčjim mladičem.

• Kača Kaa je prvič upodobljena kot ženski lik (glas ji je posodila Scarlett Johansson). Liku so spol spremenili zato, ker je Favreau menil, da je Disneyjeva animirana različica vsebovala preveč moških likov.

• Knjiga o džungli je eden od treh letošnjih Disneyjevih filmov, v katerih lahko slišimo glas Idrisa Elbe (Šir Kan). Druga dva sta Zootropolis in Iskanje pozabljive Dory.

Napovednik filma Knjiga o džungli:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte