SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Kapitan Gatnik: Prvi epski film (Captain Underpants: The First Epic Movie)

0

termometer

Kapitan Gatnik: Prvi epski film

Ustvarjalci Shreka, Madagaskarja in Malega šefa predstavljajo animirano komedijo, ki temelji na seriji priljubljenih knjig Dava Pilkeyja ter prikazuje prvo celovečerno dogodivščino dveh nagajivih četrtošolcev in njunega hipnotiziranega ravnatelja.

ZDA/2017/85 min.
Režija: David Soren
Glasovi: Kevin Hart, Ed Helms, Thomas Middleditch, Nick Kroll, Jordan Peele, Kristen Schaal
Žanr: Animirana komedija
Ocena IMDb: 6,3/10 │ Rotten Tomatoes: 87%

Prijatelja George in Harold sta prava šaljivca z včasih kar preveč bujno domišljijo in žilico za potegavščine. Ko hipnotizirata ravnatelja svoje šole, zlonamernega gospoda Kruppa, ta začne verjeti, da je neumno navdušen in navdušujoče neumen superjunak, imenovan kapitan Gatnik.

Oblečen samo v spodnje hlače in odet v ogrinjalo se začne boriti proti kriminalu, tako kot sta si George in Harold to zamislila v svojih stripih.Kapitan Gatnik: Prvi epski film


Zanimivosti:

• Knjižno serijo Kapitan Gatnik ameriškega pisatelja in ilustratorja Dava Pilkeyja sestavlja dvanajst knjig in tri izpeljanke. Te so prevedli v 20 jezikov (nekatere med njimi tudi v slovenščino), do zdaj pa so po svetu prodali kar 70 milijonov izvodov avtorjevih del.

Kapitan Gatnik: Prvi epski film Kapitan Gatnik: Prvi epski film je prva celovečerna upodobitev Pilkeyjevih zgodb, film pa je prišel v kinematografe natančno 20 let po izidu prve knjige v seriji, naslovljene Pustolovščine kapitana Gatnika (1997).

• Po izidu prve knjige so načrtovali snemanje igrane priredbe v obliki celovečerca ali TV-serije, avtor knjižne predloge pa si je v vlogi kapitana Gatnika (temu je v animirani različici glas posodil Ed Helms) zamislil Chrisa Farleyja. Ker je priljubljeni komik istega leta tragično umrl, je projekt padel v vodo.

Kapitan Gatnik je po filmih Shrek (2001), Kako izuriti svojega zmaja (2010), Pet legend (2012), Domov (2015) in Mali šef (2017) že šesta izvirna celovečerna priredba otroške knjige, ki jo je posnel studio Dreamworks Animations.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Zapoj (Sing)

Napovednik filma Kapitan Gatnik: Prvi epski film:

[video: 65281 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin