SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Belluccijeva: Slekla sem se iz velikodušnosti

3

termometer

Monica Bellucci se je za svoj zadnji film Žgoče poletje (Un Été Brûlant) Philippa Garrela, ki ga je predstavila na Benetkah, slekla iz čiste velikodušnosti.

Slavna igralka, znana po svojih raznovrstnih vlogah in baročnih oblinah, se je morala za film Žgoče poletje sleči že v 45. sekundi filma. V prizor brez obleke je privolila iz čiste velikodušnosti. "Prošnja za ta film je prišla v ranljivem trenutku, mesec in pol po rojstvu otroka. Ko sprejmem vlogo, popolnoma zaupam režiserju," je povedala igralka, ki je film v spremstvu moža Vincenta Cassela predstavila v petek. Vincent Cassel pa se letos predstavlja v filmu Davida Cronenberga Nevarna metoda.

Spletna stran Indiewire, ki je raztrgala že Madonnin film W.E., ni naklonjena Žgočemu poletju. Film je po njihovem mnenju značilen francoski proizvod – preplet ljubezenskih afer, homoerotičnih prijateljstev, petminutni prizori brez reza, dialogi o revoluciji in igralka, ki se takoj sleče. Variety je igro Belluccijeve opisal kot preveč melodramatično, primerno le za televizijski film italijanske produkcije, medtem ko za francoski art film kaj takega ne pride v poštev. Kritičarka spletne strani Movieline Stephanie Zacharek je prepričana, da se je Žgoče poletje, ki se sicer poteguje za zlatega leva, že uvrstilo med festivalske polomije.

Film Žgoče poletje je zgodba o moškem prijateljstvu. Paul (Jérôme Robart) sreča Frédérica (Louis Garrel, režiserjev sin), ki je poročen z italijansko igralko Angèle (Monica Bellucci). Moška hitro postaneta prijatelja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin