Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
11.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

zobna pasta

Četrtek, 10. 7. 2014, 11.03

8 let, 5 mesecev

Za kaj vse je koristna zobna pasta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Praktično ni doma brez zobne paste, ki pa jo lahko, poleg čiščenja zob, uporabimo še za marsikaj drugega.

Življenje nam lahko tako zelo poceni olajša pri naslednjih težavah:

Rosenje plavalnih očal Na leče nanesite tanek sloj zobne paste in jo nato sperite z vodo. Očala se ne bodo več rosila, vendar bodite pri drgnjenju nežni, da se na lečah ne pojavijo praske.

Izboljšanje kakovosti nohtov Pri dnevnem čiščenju nohtov z zobno pasto boste kmalu opazili, da so ti močnejši in bolj sijoči. Pri čiščenju si lahko pomagate z zobno ščetko.

Odstranitev madežev s preprog in oblačil Z zobno pasto boste nadvse učinkoviti tudi pri trdovratnih madežih na oblačilih in preprogah. Pasto, vendar ne tisto za beljenje zob, nanesite neposredno na madež in drgnite, dokler ne izgine, nato oblačilo operite kot običajno, preprogo pa takoj sperite z vodo. Povrnitev sijaja srebrnini Na srebrnino nežno nanesite zobno pasto in jo pustite delovati nekaj ur, nato jo splaknite z vodo. Znova se bo svetila kot nova.

Blažitev pikov insektov Kanček zobne paste nanesite na pik insektov, kar vam bo olajšalo bolečino, srbečico in manjšo oteklino.

Blažitev manjših opeklin Nanesite zobno pasto na manjšo opeklino, takšno, ki nima odprtih ran, in takoj zatem boste začutili prijetno hlajenje. Nanesti jo morate takoj, ko se opečete.

Izsušitev herpesa Z vatirano palčko kanček zobne paste nanesite na herpes in jo pustite delovati čim dlje. Tako se bo hitreje izsušil.

Ne spreglejte