Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 12. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

prezračevalni sistem smrad vlaga Airabela PR članek

Ponedeljek, 13. 12. 2021, 7.00

2 leti, 4 mesece

So tudi vaš dom obiskale Golaznice iz Kotnega Dola?

Oglasno sporočilo

Svež in čist zrak v naših domovih je ena od pomembnejših stvari, ki nam omogoča zdravo in kakovostno bivanje. Tega se včasih zavemo prepozno (ob pojavi kondenzata na oknih, plesni v vogalih ali ob slabih vonjavah, ki ostanejo po kuhanju), kar pomeni, da v svoj dom nenamerno spustimo Golaznice iz Kotnega Dola. Poglejmo, kdo so, kako nepovabljeni gosti pridejo v naše domove ter kako se jih lahko znebimo.

Airbela_1 | Foto:

mokrOTO predstavlja VLAGO

Nepridiprav mokrOTO se največkrat pojavi v zimskih mesecih in se najraje smuka okoli oken. Kapljice in manjše luže so edina sled, ki ostane za njim. Njegova najboljša prijateljica je gljIVA.

Airbela_2 | Foto:

Vlago se najlažje opazi kot nabran kondenzat na oknih. Takšno nabiranje vlage je posledica toplotne razlike med zunanjo in notranjo temperaturo, ki na stiku ustvari vodne kapljice. Če je stopnja vlažnosti previsoka, jo lahko znižamo z odpiranjem oken, vendar na ta način pride tudi do izgube toplote. Če želimo zagotoviti enakomerno prezračevanje, je dobra odločitev vgradnja lokalne prezračevalne naprave z rekuperacijo toplote, ki zrak filtrira in avtomatično uravnava stopnjo vlage v zraku.

gljIVA predstavlja PLESNI

Gospodična gljIVA je zelo sramežljiva in se najraje skriva v kakšnem kotu za omaro. Njen najboljši prijatelj je mokrOTO in skupaj sta res zoprn par, ki nam lahko močno zagreni življenje.

Airbela_3 | Foto:

Pojav plesni je problematičen za vse, še posebej za osebe s kroničnimi boleznimi dihal in alergijami. Plesni so povsod okoli nas, uspevajo pa pri visoki relativni vlažnosti. S sproščanjem mikotoksinov povzročajo okužbe dihal in druge zdravstvene težave. Pri pojavu plesni v bivalnih prostorih je pomembno, da najprej fizično odstranimo njihove vidne sledove, medtem ko pa se spor plesni  iz zraka znebimo z ustreznim prezračevanjem s prepihom, še učinkoviteje pa s filtracijo zraka s pomočjo prezračevalne naprave.

smRADO predstavlja NEPRIJETNE VONJAVE

Golaznica smRADO nas po navadi obišče ob koncu tedna, po kosilu. Pretakne celo hišo ali stanovanje in njen omamni vonj nas spominja nanjo še nekaj dni. "Vonj pražene čebule" je njena najljubša dišava.

Airbela_4 | Foto:

Neprijetne vonjave v stanovanju so lahko posledica številnih razlogov – dva med njimi sta vlažno in plesnivo stanovanje, lahko pa neprijetne vonjave ostanejo v naših domovih po kuhanju ter izvirajo iz smeti ali odtokov. Smradu in neprijetnih vonjav se lahko začasno znebimo z zračenjem z odpiranjem oken, kar pa je kratkotrajna in energetsko neučinkovita rešitev. Izmenjava zraka s prezračevalno napravo pa je učinkovit ukrep, ki z menjavo notranjega in zunanjega zraka poskrbi za svež zrak v zaprtih prostorih.

Prezračevalna naprava SIKU. SIKUrna rešitev.

Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo SIKU je elegantna in hitra rešitev za težave, ki jih povzroča slab pretok zraka v prostorih, kjer si želimo mikroklime z izravnanim nivojem vlažnosti in redno menjavo zraka, prilagojeno željam. Odlikujejo ga močan in tih motor, nastavljiv pretok izmenjave zraka, ki prilagodi klimo našim željam, enostavno čiščenje in vzdrževanje ter preprosta uporaba. Prezračevalni sistemi SIKU imajo certifikate, ki zagotavljajo ustrezno mehansko prezračevanje prostorov in poskrbijo za varnost brez virusov v prostoru ter zagotavljajo energetsko učinkovito izmenjavo zraka s samodejnim zapiranjem lopute. Mogoče ga je vgraditi tako v starejše objekte kot tudi v novogradnje.

Airbela_5 | Foto:

Več informacij o primerni rešitvi za svoj dom lahko dobite na golaznice.airabela.si, kjer najdete tudi zabavne naloge za krajšanje dolgih zimskih večerov, ali pri podjetju Airabela, ki je pooblaščeni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov za stanovanjske in poslovne objekte.

Obiščite jih v salonu, kjer si lahko izdelek ogledate in dorečete rešitev, ki vam bo najbolj ustrezala. Podjetje Airabela ima razvejano mrežo monterjev, z veseljem vam bodo priporočili najustreznejšega.

W: golaznice.airabela.si

T: 080 88 50

N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana

 Naročnik oglasnega sporočila je AIRABELA D.O.O.

Ne spreglejte