SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razstava Raztezanje kiparskih skulptur

4

termometer

V Mestni galeriji Ljubljana bo na ogled razstava z naslovom Raztezanje kiparskih struktur.

Skupinska razstava pod kuratorstvom Sarivala Sosiča bo združila dela Dušana Tršarja, Jiržija Bezlaja, Sabe Skaberne, Vere Stanković, Paole Korošec, Primoža Puglja, Tomaža Furlana in Borisa Beje. Razstava bo na ogled do 18. januarja.

Ustvarjanje z različnimi materiali Postavitev bo predstavila dela različnih umetnikov, ki ustvarjajo z različnimi materiali, pri čemer pa še vedno ohranjajo tradicionalno razumevanje skulpture kot nečesa materialno aktivnega, ročno izdelanega in obdelanega ali izpeljanega skozi različne sodobne posege oziroma intervencije.

Gledalec lahko raztezanju kiparskih struktur sledi na ravni motivov in vsebin, torej na ontološki ravni, na materialno-tehnični in konceptualni ravni ter na simbolno-metaforični ravni. Vse pa se združuje na ravni postavitve razstave kot končnega reprezentativnega dogodka, je ob razstavi zapisal kustos Sarival Sosič.

Skulpture imajo trden pečat tudi v sodobnosti Kot je še zapisal, je skozi razstavo skušal skulpturo prikazati kot nekaj vsebinsko prepoznavnega ter materialno in postavitveno dostopnega, tudi otipljivega. Predvsem pa so skulpture izpostavljene kot tisti segment v naši kulturi, ki ima močan kulturološki in estetsko-likovni pomen ter v sodobnem času pušča dovolj trden pečat.

Razstava Raztezanje kiparskih struktur nadaljuje linijo, ki so jo v Mestni galeriji Ljubljana leta 2012 začeli z razstavo Pot skozi skulpturo, ki je pomenila začetek razstavljanja in razmišljanja o sodobnem slovenskem kiparstvu skozi postavitveno dinamičen in vsebinsko-tematsko analitičen prikaz del izbranih ustvarjalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin