SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lampijončki za tople in žareče pomladne večere

1

termometer

 | Foto:
Romantično vzdušje si lahko na domačem balkonu, vrtu ali terasi pričarate tudi s preprostimi steklenimi lanternami, ki bodo prijetno svetile še dolgo v noč.

Večeri so vedno daljši in toplejši, prazniki in konci tedna pa nas vabijo, da posedimo na prostem, na balkonu, terasi ali na vrtu. Če pripravljate zabavo, k sebi vabite prijatelje ali pa uživate v dvoje, naj vam razpoloženja ne kvarijo močne električne luči, raje poskrbite za diskretno in romantično osvetljavo s svečkami. Pred vetrom jih bodo varovale preproste steklene lanterne.

Čiste kozarčke najprej okrasimo. Oblepimo jih z lepilnimi trakovi, z njimi ustvarimo različne vzorčke, enako pa storimo tudi, če imamo na voljo le papir. Pazimo le, da ne prekrijemo celotne površine kozarčka, saj tako svetloba svečk ne bo mogla pronicati skozi. Vzorčki na steklu bodo ustvarjali tudi zanimivo igro svetlobe in senc, zato domišljiji pustite prosto pot in uživajte v krašenju.

Ko so kozarčki okrašeni, odrežemo tolikšen del žice, da z njim ovijemo vrat kozarčka in ga pričvrstimo z ovijanjem. Ovoja ne zategnemo povsem, saj mora biti med žico in steklom nekaj milimetrov prostora. Zdaj vzamemo novo žico in jo pričvrstimo tako, da dobimo ročaj, za katerega bomo lahko lampijon obesili. Previdno – lahko si pomagamo s kleščami – skrijemo ostre robove žic in jih upognemo navznoter.

Tako, še svečke in steklene lanterne lahko obesimo na vrv ali kaveljčke. Pa lep večer!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin