Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
10.59

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sol čistilo

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 10.59

4 leta

Kako lahko sol še uporabite v gospodinjstvu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sol ni uporabna le za začinjanje jedi, v gospodinjstvu jo lahko uporabimo tudi v druge namene, na primer za odstranjevanje madežev, neprijetnih vonjav in celo sušenje perila v hladnem vremenu.

Sol je poleg tega tudi poceni, saj lahko izberete najcenejšo, ki je ravno tako učinkovita kot kakšna dražja različica.

Odstranjevanje maščobnih madežev v pečici Ste med peko umazali dno pečice? Nič hudega. Že med peko lahko na madeže vržete nekaj soli, ki bo vpila vlago in za seboj, ko se bo pečica po peki ohladila, pustila trdo skorjo, ki jo boste zlahka odstranili. Sol bo prav tako odstranila neprijetne vonjave.

Sol je enako učinkovita pri odstranjevanju maščob po peki. Notranjost pečice preprosto posipajte s soljo in pustite delovati petnajst minut. Nato raztopljeno maščobo odstranite z mehkim strgalom.

Sušenje oblačil v hladnem vremenu S pomočjo soli tudi sušenje perila v hladnem vremenu ne bo težava. V izplakovalni krog dodajte od štiri do pet žličk soli in oblačila zagotovo ne bodo zmrznila. Toda ne pozabite v slano vodo namočiti še vrvi za obešanje perila.

Čiščenje likalnika Sol je odlična tudi za odstranjevanje lepljivih madežev na likalniku. Potresite jo na list papirja in z vročim likalnikom potegnite čez sol.

Odstranjevanje maščobnih madežev na oblačilih Če oblačil z maščobnimi madeži ne morete takoj oprati, jih posujte s soljo, ki bo vpila maščobo. Doma jih nato zdrgnite z detergentom in operite.

Odstranjevanje madežev v skodelicah za čaj ali kavo Tovrstne madeže boste odstranili z mešanico žličke soli in žlice detergenta za umivanje posode.

Odstranjevanje neprijetnega vonja na oblačilih Če imajo vaša oblačila vonj po znoju, jih položite v vodo, ki ste ji dodali štiri žlice morske soli, in jih pustite stati čez noč. Nato jih normalno operite v pralnem stroju.

Ne spreglejte