Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
10.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

družina

Sobota, 29. 6. 2013, 10.50

7 let, 12 mesecev

Se še znate igrati ristanc, slepe miši in metat' zvezde?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kaj je lepšega kot nedeljsko popoldne preživeti s svojo družino in skozi igro obuditi spomine na mladostno igrivost?

Kljub poplavi različnih igrač osnovne igre po navadi prinesejo največ veselja in radosti. Predlagamo vam tri igre na prostem, za katere ne potrebujete nič posebnega, le nadobudne igralce, kakšno dvorišče in kredo. In igra se lahko začne. Obljubimo vam, da boste navdušili še koga!

Ristanc ali fuč Na tla narišemo kvadrate v obliki letala (najprej dva enojna, en dvojni, en enojni, en dvojni in na vrhu še eno polje v obliki polkroga) in vanje napišemo številke od ena do sedem. Poiščemo si kamenček, ki naj bo prijetno okrogel in ploščat. Kamenček vržemo v prvi kvadratek in skačemo po oštevilčenih kvadratih. V enojno polje skačemo z eno nogo, v dvojno pa z obema istočasno. Pri obratu se obrnemo v skoku. Pomembno je to, da nikoli ne skočimo na črto. V polkrogu na vrhu, nebesih, si lahko odpočijemo, nato se na enak način vrnemo na izhodišče, vmes pa poberemo svoj kamenček. Tako nadaljujemo po naslednjih številkah. Če kamenčka ne vržemo v pravi kvadrat ali se med skakanjem prevrnemo ali v enojnem kvadratu stopimo na tla tudi z drugo nogo, je na vrsti naslednji igralec. Zmaga igralec, ki uspešno konča s sedmico.

Slepe miši Igra se odvija tako, da izbrani slepi miši, ki smo jo določili z izštevanko, okoli oči zavežemo trak ali šal tako trdno, da ne more videti. Potem jo zavrtimo okoli osi in se razbežimo. Bistvo igre je, da miško lahko cukamo, jo kličemo in ko se obrne proti nam, zbežimo. Miška se seveda spotika in zaletava, a ko nekoga ujame, je igra končana. Igrico pa lahko otežimo s tem, da mora miška še prepoznati tistega, ki ga je ujela.

Zvezde metat' En otrok meče zvezde, te so drugi otroci. Tisti, ki meče, prime posamezno zvezdo za iztegnjeno roko, jo nekoliko zavrti in jo med vrtenjem izpusti. Zvezde obdržijo tisti položaj, v katerem pristanejo. Ko pomeče vse zvezde, določi, kdo ima najbolj zanimiv ali smešen položaj. Najboljša zvezda nadaljuje igro.

Ne spreglejte