SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi Domna Prevca je začutil, da lahko tudi on

0

termometer

 | Foto:
Za osemnajstletnega Tilna Bartola bo novoletna skakalna turneja predstavljala dva mejnika. Z vstopom v svetovni pokal si ne bo belil glave.

Decembra je Tilen Bartol opravil velik del posla in Sloveniji priskakal sedmo kvoto. Dvakrat je med drugim zmagal na tekmah celinskega pokala na Norveškem, glavni trener A-reprezentance Goran Janus pa mu je posledično odprl vrata v svetovni pokal.

"Z začetkom sezone moram biti zadovoljen. Za sedmega člana sem dosegel kvoto. Upam, da vstop v svetovni pokal ne bo pretežak. Rezultatskih ciljev nimam. Grem po čim boljše skoke in posledično bodo lahko prišli tudi rezultati. Z zvezdniki se ne bom obremenjeval, ker ne bo časa. Upam, da ne bom imel velikih oči. Skušal bom biti sproščen," pravi Bartol.

Poleti še ni pričakoval, da bi lahko tako kmalu prišel med elito, vendar je forma hitro prišla, dodatno motivacijo pa je dobil pri Domnu Prevcu, saj skupaj trenirata v mladinski reprezentanci pod vodstvom Gorazda Bertonclja.

"Domen mi je bil spodbuda. Začutil sem, da imam, če lahko on skače v svetovnem pokalu in hkrati trenirava po istem programu, tudi jaz možnost, da pridem zraven. Morda je bil prav Domen največja spodbuda," razlaga Bartol, ki bo v ponedeljek postavil dva mejnika v svoji karieri.

V Oberstdorfu bo namreč prvič nastopil v svetovnem pokalu in prvič skakal na prestižni novoletni turneji, ki ima poseben draž. Njegova želja bo, da si prek kvalifikacij zagotovi nastop na torkovi tekmi: "Na skakalnici v Oberstdorfu smo trenirali oktobra. Na njej dobro skačem, zato nimam skrbi, da ne bi bilo v redu."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin