Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
5. 1. 2013,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze

Sobota, 5. 1. 2013, 20.43

8 let

Veter okrog ušes ji bo dobro del

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je niz tehničnih preizkušenj končala z zagrebškim odstopom, pa je v tem obdobju Tina Maze vendarle storila velik korak proti velikemu kristalnemu globusu.

"Glavo gor, gremo naprej. Odstopi so del slalomske igre, zato se je ta dogodek moral zgoditi. Zdaj je treba na to tekmo preprosto pozabiti," je po koncu zagrebške preizkušnje, ki je Tini Maze prinesla prvo ničlo v sezoni, dejal Andrea Massi in misli kaj hitro preusmeril na nove treninge in tekme. Vodilna smučarka svetovnega pokala naj bi sprva po daljšem času vadila v Kranjski Gori oziroma Podkorenu, nato pa se bo pridružila italijanski reprezentanci na treningu superveleslaloma. To bo tudi svojevrsten preklop misli na hitre discipline. Za Mazejevo je namreč kar sedem zaporednih tekem v tehničnih disciplinah, na katerih je kar šestkrat stopila na oder za zmagovalke in se učvrstila v vodstvo svetovnega pokala. V St. Antonu, kjer bosta prihodnji konec tedna na sporedu tekmi v obeh hitrih disciplinah, bo priborjeni kapital skušala vsaj ohraniti ali ob ponujeni priložnosti celo nadgraditi, ob tem pa ni skrivnost, da pred skorajda vsakim superveleslalomom vsaj deloma razmišlja tudi o zgodovinski zmagi, ki bi jo pahnila med večne smučarke z zmagami v prav vseh disciplinah.

"Sprememba mi bo dobro dela. Veselim se selitve na hitre discipline in močnejšega vetra okrog mojih ušes. Prav zaradi takšnih sprememb ritma me veseli udejstvovanje v vseh disciplinah," je odločna Mazejeva, katere raven konkurenčnosti je bila v dosedanjem delu sezone prav v smuku najskromnejša. Medtem ko je v vseh ostalih disciplinah čvrsto zasidrana med najboljšo trojico, je denimo v smuku po treh tekmah zgolj sedemnajsta. Verjame, da to ni njen realen domet, predvsem pa jo veseli, da prihajajo smuki, na katerih bo za visoke uvrstitve vendarle treba pokazati tudi nekaj več tehničnega znanja. Tudi samozavest po prvem odstopu po kar triindvajsetih tekmah svetovnega pokala ni načeta. "Tudi jaz sem človek. Motiti se je človeško. Žal mi je, da se je to zgodilo v Zagrebu, kjer je bilo veliko slovenskih navijačev, za svojo pa so me vzeli tudi Hrvati. A tega dogodka ne gre dramatizirati. Navsezadnje je bila to le posledica večjega tveganja. Brez le-tega pa ne gre," je strah pred morebitnimi posledicami zagrebškega spodrsljaja v kali zatrla Tina, ki ima na polovici sezone varnih 452 točk prednosti pred Mario Höfl-Riesch, Lindsey Vonn, ki medtem že trenira v Avstriji, pa ob skorajšnji vrnitvi v svetovni pokala za Slovenko zaostaja že velikanskih 725 točk.

Ne spreglejte