Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 13.39

8 let

V novo sezono brez generalnega pokrovitelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred tradicionalnim ledeniškim začetkom sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju je v slovenskem taboru vidna precejšnja sproščenost.

Malce manj nasmejani so vodilni možje, saj po odhodu dosedanjega generalnega pokrovitelja niso našli ustrezne zamenjave, poslovni direktor Bojan Križaj pa trdi, da programi vseeno niso ogroženi.

Že takoj po koncu minule sezone je bilo jasno, da avstrijska zavarovalnica Wiener Städtische zapušča slovenske alpske smučarje, Bojan Križaj pa je v poletnih mesecih zaman iskal ustreznega naslednika. Tako so bili pri krovni smučarski organizaciji prisiljeni prilagoditi strukturo financiranja, poslovni direktor pa zagotavlja, da programi vseeno ne bodo trpeli, saj je v proračunski malhi pričakovanih 1,7 milijona evrov.

"Proračun za osnovne programe je pokrit. Strokovno in finančno pa bi radi podprli še druge projekte. Na različnih ravneh iščemo še dodatna sredstva," pravi Križaj, ki bo vsekakor med tistimi, ki bodo še posebej trdno stiskali pesti za slovenske smučarje na tekmah svetovnega pokala, saj je jasno, da so prav kakovostni rezultati na najvišji ravni velik magnet za morebitne nove partnerje. Prva priložnost se ponuja že ob koncu tedna, ko bosta na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na sporedu uvodna veleslaloma nove sezone.

Štuhec ali Brodnik?

Led nove sezone bodo v soboto prebile smučarke, med katerimi bo tudi kar pet Slovenk. Z zahtevno ledeniško preizkušnjo se bodo spopadle Tina Maze, ki še vedno čuti bolečine v hrbtu, a njen nastop ni vprašljiv, Ana Drev, Mateja Robnik in Maruša Ferk. Zadnjo štartno vstopnico pa bo vodja ženskih reprezentanc Klemen Bergant podelil po zadnjih treningih. Kandidatki sta Ilka Štuhec in Vanja Brodnik. "Imamo kakovostno ekipo, ki je učinkovita kombinacija mladih in nekoliko starejših. Nikakor ne starih, saj je najstarejša reprezentantka 24-letnica. Veseli me, da so prav vse po vrsti nadvse motivirane. V večjem delu priprav je šlo vse po načrtih, tako da je Ana Drev na snegu prebila kar 48 dni, Tina Maze pa zaradi zdravstvenih težav deset manj," pravi Bergant, ki v Söldnu največ pričakuje prav od najboljših dveh veleslalomistk.

Gorza prvi adut

Vodja moške ekipe Urban Planinšek je ekipo za nedeljsko preizkušnjo sestavil že minuli teden. Mladi Matic Skube bo kopičil predvsem izkušnje, precej več pa prvi mož ekipe pričakuje od Bernarda Vajdiča, Mitje Valenčiča in Aleša Gorze. Predvsem slednji bo v nedeljo prvi slovenski adut, čeprav sam priznava, da se z uvodnim prizoriščem ni nikoli prav spoprijateljiv. "Vesel sem predvsem, da v tokratnem pripravljalnem obdobju nisem imel večjih zdravstvenih težav. Opravil sem večji del treningov, s čimer se v preteklosti nisem mogel pohvaliti. Vadil sem vse discipline, kar se bo vsekakor poznalo tudi v veleslalomu," pravi Gorza, ki bo skupaj z ostalo ekipo takoj po dnevu počitka odpotoval na prizorišče uvodnih preizkušenj. V slovenskem taboru so sicer načrtovali še trening na ledeniku Mölltal, a je obilno sneženje prekrižalo načrte.

Ne spreglejte