Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 1. 2012,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze

Sobota, 14. 1. 2012, 16.42

8 let

Tina znova nad urok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnjih štirih sezonah je Tina Maze v Cortini d'Ampezzo vknjižila kar pet uvrstitev na vrhunsko, a pregovorno nehvaležno četrto mesto. V nedeljo znova nad prekletstvo.

Potem ko je Mazejeva v Bad Kleinkircheimu minuli konec tedna prvič po letu 2009 stopila na superveleslalomski oder za zmagovalke v svetovnem pokalu, se tudi ob odličnem četrtem mestu v smuku v Cortini d'Ampezzo ne gre zmrdovati. Tudi nagrade v višini 10.000 švicarskih frankov, s katero je najboljša Slovenka premagala čarobno mejo 100 tisočakov v sezoni in se med ženskimi zaslužkaricami prebila na tretje mesto v svetovnem pokalu, se ne bi branil nihče. Za nameček je imela Črnjanka, v primerjavi s številnimi tekmicami, kar nekaj sreče z vetrovnimi razmerami, hkrati pa je lahko zadovoljna, da se je po zdravstvenih težavah izjemno hitro postavila na noge in postregla z zanjo značilno smučarsko izjemnostjo. Zadovoljstvo vliva tudi vnovična potrditev kakovostne opreme oziroma priprave smuči, ki je bila letos večkrat postavljena pod vprašaj.

Vseeno pa je četrto mesto, za katerega se pregovorno pravi, da je nehvaležno in da prinaša ''leseno kolajno'', v Cortini d'Ampezzo za Mazejevo nekoliko bolj grenko kot pa drugje. V olimpijskem centru sredi slikovitih Dolomitov se namreč Tina še ni zavihtela na oder za zmagovalke, čeprav je zbrala že kar 22 nastopov. Še bolj pa v oči bode podatek, da je bila že kar petkrat četrta. Tokrat je oder za zmagovalke zgrešila za pičlih šest stotink sekunde. Za toliko je bila namreč hitrejša najboljša smučarka minule zime Maria Höfl Riesch. ''Ko sem prišla v cilj, sem Andrei rekla, da bom četrta,'' je po končnem razpletu priznala Mazejeva, Andrea Massi pa je pripomnil: ''Les imam rad, a tukaj ga imam že malo dovolj.''

Slovensko-italijanski smučarski tandem, ki je podpisan pod številne zgodbe o uspehu, pa se dobro zaveda, da nedelja s superveleslalom prinaša novo priložnost. ''Napasti mora. Če bo, bo zanesljivo v ospredju,'' je prepričan Massi, ki ob tem seveda upa, da se je zdravstveno stanje po vihravem petku vendarle stabiliziralo. ''Smučam dobro, zaupam tudi opremi. Kljub bolezni mi je šlo v smuku dobro. Prav zato se veselim superveleslaloma. Računam na dober rezultat, upam pa, da ne bom četrta,'' pa napoveduje Mazejeva, ki v ima lepo priložnost, da se v nedeljo prebije celo na drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Doslej je zbrala že 533 točk, slalomska kraljica Marlies Schild, ki drži drugo mesto, pa sedem več.

Ne spreglejte