Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
18.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc smučarski skoki Seefeld 2019 Žiga Jelar Jernej Damjan

Četrtek, 28. 2. 2019, 18.05

5 let, 1 mesec

SEEFELD, NORDIJSKO SVETOVNO PRVENSTVO, KVALIFIKACIJE, SREDNJA SKAKALNICA, MOŠKI

Slovenska četverica stoodstotna, Prevc tik za najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Timi Zajc | Timi Zajc je bil na prvi preizkušnji svetovnega prvenstva na 10. mestu najboljši Slovenec, današnje kvalifikacije pa je končal na 33. mestu. | Foto Sportida

Timi Zajc je bil na prvi preizkušnji svetovnega prvenstva na 10. mestu najboljši Slovenec, današnje kvalifikacije pa je končal na 33. mestu.

Foto: Sportida

Avstrijec Stefan Kraft je uspešno začel misijo ubranitve naslova svetovnega prvaka na srednji skakalnici, saj je dobil kvalifikacije pred zadnjo posamično tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu. Drugi je bil vodilni v seštevku svetovnega pokala Japonec Rjoju Kobajaši, tretji je bil Poljak Kamil Stoch. Na tekmo so se kvalificirali tudi vsi štirje Slovenci. Najboljši je bil Peter Prevc na osmem mestu. Posamična tekma na srednji skakalnici se bo v petek začela ob 16. uri. 

Peter Prevc je skočil 102,5 metra in dobil 118,3 točke, Jernej Damjan je kvalifikacije končal na 28. mestu s 96,5 metra (103,4), Žiga Jelar je bil s 93,5 metra (102,7) na 30. mestu, Timi Zajc pa je nastopil nekoliko slabše. Pristal je pri 91,5 metra (99,7) in kvalifikacije sklenil na 34. mestu.

Skakalci so imeli veliko težav s premočnim vetrom, zato so se tudi kvalifikacije začele s polurno zamudo. "Danes so nas po skakalnici spustili samo enkrat, čakanje je bilo že kar malce dolgo. Skok mi je uspel, sem zadovoljen. Predvsem s tem, da sem se uvrstil na tekmo. Skok je bil lep, telemark pa zelo gotov in veselim se jutrišnje tekme," je po koncu kvalifikacij povedal Prevc.

O težavnosti vremenskih razmer je govoril tudi Damjan. "Danes so bile vremenske razmere kar težavne. Dokler ne bom pogledal videoposnetka, bom težko rekel, kakšen je bil skok. Zdelo pa se mi je, da to ni bil moj optimalen skok, vem, da znam bolje. Ne vem, zakaj me stres tekme načne. Starejši kot sem, bolj se mučim, čeprav bi človek rekel, da bo ravno obratno, a ni čisto res," je bil nekoliko nezadovoljen drugi najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah.

Jernej Damjan je kvalifikacije končal na 28. mestu. | Foto: Sportida Jernej Damjan je kvalifikacije končal na 28. mestu. Foto: Sportida

Najmlajši v slovenski reprezentanci, Jelar, je bil s svojim skokom zadovoljen. "V zraku sem imel malo turbulentno figuro. Mislim, da sem vse skupaj izpeljal kar v redu, naprej gremo z dobrimi občutki," je po skoku dejal Jelar, nekaj težav pa je imel Zajc. "Kaj veliko nimam za povedati. 91 metrov ni za komentirati, ampak bolj za pozabiti. Sam pri sebi velike napake nisem čutil, trenerji bodo povedali, kaj je mogoče spremeniti do jutri," ni bil zadovoljen mladi Hramšan. 

Na treningu najboljša Poljaka

Na prvem treningu sta se sicer najbolj izkazala Poljaka David Kubacki in Kamil Stoch, na drugem trening skoku je bil najboljši Rjoju Kobajaši. Najboljši Slovenec na prvem trening skoku je bil na osmem mestu Zajc, na drugem pa na šestem Prevc. 

V soboto sledi še mešana ekipna tekma, na kateri bosta slovenske barve od deklet branili Nika Križnar in Urša Bogataj.

Svetovno prvenstvo, srednja skakalnica, kvalifikacije (m):

 

Preberite še:

David Kubacki
Sportal Bertoncelj po treningu zadovoljen, znan je slovenski kvartet
Timi Zajc
Sportal V skakalnem taboru so od velike naprave pričakovali več
Ne spreglejte