SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slalomsko odprtje leta

0

termometer

Najboljši alpski smučarji bodo koledarsko leto 2016 odprli z dvojnim slalomskim programom v Santa Caterini. Slovenska aduta Ana Bucik in Matic Skube.

Po izključitvi münchenske paralelne preizkušnje iz koledarja svetovnega pokala in odpovedi obeh slalomov v Zagrebu, kjer so snežno pošiljko dočakali z nekajdnevno zamudo, se bo sezona nadaljevala s preizkušnjama v Santa Caterini. V torek se bodo s slalomskimi količki najprej spopadla dekleta, dan zatem še fantje, med njimi bo vsaj pet slovenskih smučarjev. Medtem ko bodo v torek nastopile Ana Bucik, Maruša Ferk in Katarina Lavtar, pa bosta v sredo točke lovila Matic Skube in Miha Kürner. Tretje mesto na moški tekmi bo morda dopolnil še Žan Grošelj.

Prvi slalomski violini nagaja gleženj

Ženska triperesna slalomska deteljica se je na peti slalom sezone pripravljala na smučišču Val Palot, kjer je glavnega trenerja reprezentance Denisa Šteharnika z napredkom navdušila predvsem Ferkova. Boljše navezovanje zavojev je videl tudi pri Lavtarjevi, medtem ko pa Bucikovo po dveh zaporednih uvrstitvah med dobitnice poškodbo še naprej muči poškodovani gleženj. "Zadnji treningi so kljub slabim razmeram dobro uspeli. Zdaj lahko le upamo na podlago, ki bo omogočala napad. Verjamem, da se vse tri lahko zavihtijo v finale. Vedo, kako smučati hitro. Nekaj težav se pojavlja le pri ohranjanju tempa in hitrosti pri postavitvenih kombinacijah. Ne smejo se pokoriti progi, temveč morajo napadati," pravi Šteharnik.

Čas teče, Skube (še) brez točk

Medtem ko je Bucikova ženskemu taboru že prinesla točke, pa je v moškem po vsega dveh tekmah še popolna točkovna suša. Vseeno je Matic Skube tako v Val d'Iseru kot tudi v Madonni di Campiglio pokazal konkurenčnost, zato v slovenskem taboru verjamejo, da jo bo v tretjem poskusu tudi unovčil. "Matic smuča s hitrostjo, a niza napake. Namesto dveh lepih uvrstitev ima zdaj na računu ničlo. Ključna bo torej osredotočenost pri izvedbi," ocenjuje glavni trener moške vrste Klemen Bergant.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin