Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
22.53

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Smučarska zveza Slovenije Marko Makuc

Četrtek, 12. 5. 2011, 22.53

4 leta, 1 mesec

Potrditev programov in seznamov padla v vodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zbor panoge za alpsko smučanje pri SZS se je v četrtek sestal, da bi potrdil programe, seznam reprezentantov in trenerjev za prihodnjo sezono, a je vse skupaj moral preložiti.

Dan prej se je pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) sestal izvršilni odbor, ki pa ni potrdil finančnega načrta, saj ni zagotovljenih dovolj denarnih sredstev. Predsednik SZS Tomaž Lovše je na novinarski konferenci pojasnil, da je preskrbljenih 1,850.000 evrov, alpinci pa potrebujejo 2,100.000 evrov. Zmanjkalo je torej 250.000 evrov. Naslednji sestanek izvršilnega odbora bo na sporedu 31. maja. Do takrat bodo skušali pri SZS zagotoviti denar, ki manjka, da bo odbor lahko potrdil finančni načrt. Posledično se bo dan pozneje ponovno na sporedu seja zbora panoge za alpsko smučanje, ta pa bo, če bo finančni načrt sprejet, le potrdil programe in seznama reprezentantov ter trenerjev.

"O programu nismo mogli niti razpravljati. Preden damo programe v presojo, moramo namreč vedeti, če so finančno podprti. Za nas je to veliko razočaranje. To ni dobro, kajti pripravljalno obdobje se je že začelo. Poleg tega ne moremo s trenerji podpisati pogodb, ker nimamo finančnega zagotovila," je pojasnil vršilec dolžnosti predsednika strokovnega sveta Vlado Makuc. Tudi slednji je za zdaj na tem mestu samo vršilec dolžnosti, njegova funkcija bi morala prav tako biti potrjena na četrtkovi seji. "Strokovni svet je proračun pripravil na podlagi ocene stroškov v minuli sezoni , potrdil pa ga je strokovni svet. To so naše želje," je dodal Makuc.

Ko bodo predlogi potrjeni, bodo reprezentance alpskih smučark in smučarjev bržkone doživele kar nekaj sprememb, največje pa se obetajo v moški ekipi za tehnične discipline. Ob Mitji Dragšiču, ki je tekmovalne smuči dokončno postavil v kot, med kandidati na seznamu namreč ni niti Aleša Gorze niti Bernarda Vajdiča.

Ne spreglejte