SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planiški duh tudi na vitranški strmini

4

termometer

Ob poletnem tradicionalnem obisku predstavnikov Mednarodne smučarske zveze v Kranjski Gori so organizatorji pokala Vitranc predstavili tudi obogatitvene zamisli.

Novi direktor moškega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju Marcus Waldner in njegov odposlanec za tehnični disciplini Emmanuel Coulder, ki te dni obiskujeta prizorišča tekem svetovnega pokala, ob slovesu od Kranjske Gore oziroma Podkorena, kjer bo 14. in 15. marca potekal že 54. pokal Vitranc, nista skrivala zadovoljstva.

Predstavnika FIS sta se ob klasičnem ogledu terena seznanila tudi z načrti organizatorjev, ki za novo sezono obljubljajo nekaj novosti. Kranjskogorčani imajo namreč v načrtu postavitev manjše VIP tribune pred zadnjo prelomnico, poseben podest za trenerje in nižje zaščitne ograje, ki bodo omogočale boljše spremljanje tekem ob progi.

Veleslalom s skokom

Za zanimivo novost pa naj bi poskrbeli na veleslalomski progi, kjer v srednjem delu, pri slalomskem štartu, načrtujejo poseg v snežno podlago, s katerim bi prišli tudi do terenskega skoka. Se torej duh sosednje Planice, sicer meke skokov in poletov, seli tudi v Podkoren?

"No, ravno leteli ne bodo, verjamem pa, da lahko takšna novost poveča atraktivnost," v smehu odgovarja Srečko Medven, neuničljivi generalni sekretar pokala Vitranc, in dodaja: " Všeč nam je, da želi novo vodstvo tekme narediti še bolj atraktivne, kar bo zagotovo privabilo več gledalcev. V Kranjski Gori smo tudi letos naredili nekaj malenkosti, ki nam bodo pomagale k še boljši organizaciji tekem za pokal Vitranc. Že zdaj pa lahko napovemo tudi dve tekmi za Mini Pokal Vitranc, s katerima želimo tekmovalno smučanje približati mladim."

Spektakel z napako

Organizatorji moških tekem svetovnega pokala v Sloveniji pa se obenem dobro zavedajo, da lahko številne novosti resda privabijo več gledalcev, največji magnet pa vendarle ostajajo kakovostni rezultati domačih tekmovalcev. Teh v zadnjih letih ni.

Statistika je skrb vzbujajoča. Zadnja dva pokala Vitranc sta namreč minila brez ene same slovenske točke. Pred tem je čast reševal slalomist Mitja Valenčič, medtem ko pa se veleslalomski točkovni post vleče vse od leta 2007.

Datum 3. 3. 2007 je namreč zapisan kot trenutek zadnjih slovenskih veleslalomskih točk na domači tekmi v Podkorenu. Odtlej je na osmih veleslalomih srečo poskusilo kar šestnajst smučarjev, ki so skupaj zbrali 47 nastopov, katerih skupni imenovalec je – nič točk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin