Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2023,
9.14

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

7

Natisni članek

Noriaki Kasai

Torek, 10. 1. 2023, 9.14

1 leto, 3 mesece

Legendarni Kasai se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

7

Noriaki Kasai | Noriaki Kasai bo spet nastopil na tekmah celinskega pokala. Se mu bo uspelo uvrstiti v ekipo za svetovni pokal? | Foto Sportida

Noriaki Kasai bo spet nastopil na tekmah celinskega pokala. Se mu bo uspelo uvrstiti v ekipo za svetovni pokal?

Foto: Sportida

Japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai se bo spet preizkusil na skakalnicah. V Saporu bomo 50-letnika videli na tekmah celinskega pokala, ki sta na sporedu ta konec tedna. Japonski skakalci bodo zaradi slabše forme izpustili tekme svetovnega pokala v Zakopanah in bodo ponovno nastopili na domačih tleh, kjer bodo od 20. do 22. januarja tekme najvišjega ranga.

Zaradi slabših predstav v prvem delu sezone so se v japonskem taboru odločili, da izpustijo naslednjo postojanko svetovnega pokala v Zakopanah. Namesto tega se bodo posvetili treningu, saj bi radi dvignili formo za naslednji vrhunec, ki ga predstavlja nordijsko svetovno prvenstvo v Planici. Da niso pravi, pove podatek, da jih je na ponedeljkovi tekmi v Okurayami premagal nordijski kombinatorec Go Yamamoto.

Na delu jih bomo spet videli med 20. in 22. januarjem, ko se bo karavana smučarskih skakalcev preselila na japonska tla. V Saporu bodo kar tri posamične tekme, zato lahko pričakujemo, da bodo najboljši v svetovnem pokalu odpotovali v deželo vzhajajočega sonca.

Delovno ozračje v Saporu pa bo že ta konec tedna, ko bosta na sporedu dve tekmi celinskega pokala. In med prijavljenimi za nastop je tudi 50-letni Noriaki Kasai. Po več kot dveh letih se bo tako vrnil v tekmovalni program celinskega pokala, medtem ko je nazadnje v svetovnem pokalu nastopil prav v Saporu 2. februarja 2020. Ali se mu bo z dobrimi nastopi uspelo uvrstiti v dodatno kvoto, ki jo bo imela Japonska na domačih tleh na tekmah svetovnega pokala, bo znano v soboto in petek, ko bosta na sporedu dve preizkušnji. Morda pa legendarnega japonskega skakalca še enkrat vidimo na tekmah celinskega pokala.

Ne spreglejte