Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
11. 1. 2020,
15.14

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sobota, 11. 1. 2020, 15.14

4 leta, 3 mesece

Dresden, tek na smučeh

Superiorna Anamarija Lampič znova navdušila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Anamarija Lampič

Anamarija Lampič, slovenska tekačica na smučeh, je na tekmi svetovnega pokala v Dresdnu osvojila drugo mesto. Za našo tekmovalko so to že tretje stopničke v letošnji sezoni. S tem je Lampičeva prevzela vodstvo v skupnem seštevku v šprintu. Zmagala je Švedinja Linn Svahn, tretjo mesto pa je osvojila njena rojakinja Maja Dahlqvist. Med moškimi je zmagal Francoz Lucas Chanavat.

Anamarija Lampič
Sportal Denar je ne zanima, želi ostati takšna, kot je #video

Anamarija Lampič je še enkrat več pokazala, da je trenutno v izjemni formi, potem ko je v nemškem Dresdnu še tretjič stopila na stopničke. Naša tekmovalka je v sklopu novoletne turneje zmagala  že v šprintu v Lenzerheideju, nato pa še v Val di Fiemmeju.

Lampičeva je že na začetku dneva dala vedeti, da se bo tudi tokrat borila za visoka mesta. Naša trenutno najboljša tekmovalka je bila najhitrejša že v kvalifikacijah. Prav tako je prva v cilj prišla v četrtfinalu. Veliko bolj napeto pa je bilo v polfinalu in finalu, saj je o njeni uvrstitvi zmeraj odločil fotofiniš. V velikem finalu je ta odločil v njeno prid in 24-letna tekmovalka iz Valburge se je zasluženo veselila novega vrhunskega rezultata.

Anamarija Lampič | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Malo je grenkega priokusa"

"Mislim, da mi bo Dresden postal všeč. Malo je grenkega priokusa, ker se mi zdi, da bi danes lahko zmagala. A tako je, jutri se borimo naprej. Na zadnji ravnini sem bila danes malo zaprta, nisem izkoristila svoje hitrosti. Nisem se mogla preriniti naprej, čakala sem, da se proga razširi. Tam sem napadla, a mi ni uspelo zmagati. Jutri se bova s Katjo potrudili, izboljšali predaje in upava na kakšne nove stopničke!" je povedala nasmejana najboljša šprinterka na svetu v tem trenutku.

Prva v seštevku svetovnega pokala v šprintu

V skupnem seštevku ima Lampičeva 275 točk, druga Linn Svahn ima 240 točk, medtem ko ima tretjeuvrščena Jonna Sundling 238 točk.

Katja Višnar je tekmovanje končala v četrtfinalu. | Foto: Grega Valančič / Sportida Katja Višnar je tekmovanje končala v četrtfinalu. Foto: Grega Valančič / Sportida

Višnarjeva in Fabjanova končali tekmovanje v četrtfinalu

Izločilne dvoboje je med našimi začela Vesna Fabjan, ki je nastopila v prvi skupini. Ta je na koncu v svoji skupini zasedla 5. mesto in tekmovanje končala v četrtfinalu. Njen čas je na koncu zadostoval za 23. mesto. Prav tako je v četrtfinalu tekmovanje končala Katja Višnar, ki je bila na koncu 17.

Miha Šimenc je na koncu zasedel 24. mesto. | Foto: Sportida Miha Šimenc je na koncu zasedel 24. mesto. Foto: Sportida

Miha Šimenc odpadel v četrtfinalu

V moški konkurenci je v izločilnih dvobojih nastopil le Miha Šimenc. Nastopil je v tretji skupini, končal na 5. mestu in se poslovil od tekmovanja. Trenutno naš najboljši tekač na smučeh žal ni ponovil lanskega uspeha, ko je zasedel deseto mesto. Šimenc se je letos enkrat že uvrstil med deseterico.

V Val di Fiemmeju je bil osmi in tako dosegel najboljši slovenski rezultat na tekmah svetovnega pokala. Janez Lampič je kvalifikacije končal na 39. mestu, Luka Markun pa je bil 36.

Lucas Chanavat | Foto: Gulliver/Getty Images Lucas Chanavat Foto: Gulliver/Getty Images

Zmaga v Francijo

V moški konkurenci je zmagal Francoz Lucas Chanavat, drugi je bil Norvežan Bjoernestad Sindre Skar, tretji pa je bil Šved Johan Haeggstroem.

V nedeljo bo v Dresdnu še ekipni šprint.

Izidi:
 
 

 

Ne spreglejte