Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
7. 10. 2011,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Kranjec Schlierenzauer

Petek, 7. 10. 2011, 14.18

8 let

Kranjec: Pustimo Avstrijce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot je v zadnjih letih to že praksa, bo tudi v prihajajoči sezoni najverjetneje paradni konj slovenskega skakanja Robert Kranjec, ki ima pred novim tekmovalnim obdobjem visoke cilje.

Pred dvema sezonama je bil Robert Kranjec deseti v skupnem seštevku svetovnega pokala, potem ko je bil poleti celo drugi najboljši skakalec. V pretekli zimi se ni povsem našel v okvirjih, ki si jih je začrtal, zato pa pričakuje, da bo v prihodnji nadgradil svojo najboljšo uvrstitev – kakor tudi na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. V domači Planici je lani končal tekmovanje na skupnem petem mestu. "Pri vrhu je zelo natrpano. To je bila praksa tudi do sedaj. S to razliko, da sem jaz sedaj na toliko višji ravni in imam občutek, da je manj konkurence. Lažje mi je. To je bil tudi moj cilj, da sem čim bolj zraven. Kar se ciljev za sezono tiče, jih bom razkril šele po koncu. Pogled mi seveda uhaja k Vikersundu, kjer bo svetovno prvenstvo v poletih. Razvijamo smuči za polete, tako da bom pripravljen. Tudi v svetovnem pokalu bi rad nadgradil moje dosežke," o osrednjih ciljih pred novo sezono, ki se bo začela 27. novembra v Kuusamu, pravi Robert Kranjec.

Leteči Kranjčan ima vsako sezono težave pri privajanju na sneg, a upa, da bo ta strah sedaj izginil: "Sicer vedno dobro skačem, vendar je na prvih tekmah prisoten stres. Potem je tu še temperaturna razlika. Preveč pazim na hrano in me potem zakisli."

Koch s takšnim teleščkom pri -20 ne bo naredil veliko

V letošnjem poletju je Kranjec izpustil štiri tekme grand prixa, saj je veliko sil usmeril v kondicijsko pripravo. In prav zaradi izboljšane fizične pripravljenosti se toliko bolje počuti kot v preteklih letih. "Načrtno sem veliko delal na kondiciji. To me sploh nič ne skrbi. Super se počutim. Nisem imel nobenih večjih nihanj. Kljub temu, da sem veliko delal na fizični pripravljenosti, sem konstantno skakal," je dejal Kranjec, ki ima takšen občutek kot pred dvema letoma, ko je bil poleti drugi najboljši skakalec.

Dobro se tudi zaveda, kateri skakalci bodo krojili vrh. Lani je dominiral Thomas Morgenstern, ki bo letos najverjetneje dobil družbo v Gregorju Schlierenzaureju. Kje pa vidi Kranjec Poljaka Kamila Stocha, ki je zablestel na zadnji tekmi poletne sezone v Klingenthalu, kjer je bil z naskokom boljši od vseh. "Mislim, da Stoch še ni pripravljen, da bi celo sezono ogrožal tiste najboljše. Na kakšnih tekmi ga lahko pričakujemo na vrhu, ne bo pa to konstantno. Pri -20 stopinj Celzija s takšnim teleščkom ne bo mogel narediti kaj veliko. Sicer bi poleg omenjenih Avstrijcev dodal še Koflerja. A pustimo Avstrijce. Poleti jih nikoli ni, pozimi jih pa pride osem zraven. Tudi Norvežani imajo podobno zgodbo."

Ne spreglejte