SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranjec: Prepustil se bom Goranu

2

termometer

Letošnje poletje bo nekoliko daljše za skakalce, saj je na sporedu več tekem grand prixa, ki se začne že v nedeljo v Wisli. Robert Kranjec ima drugačne izhodišče kot lani.

Za razliko od lani je Robert Kranjec v boljši pripravljenosti, saj je dobil prvo tekmo celinskega pokala v Kranju, ki je bila obenem tudi poslovilna tekma Primoža Peterke. S treningi je leteči Kranjčan začel bistveno prej, saj se za razliko od lanskega leta poletni grand prix začenja že 17. julija, lani pa skoraj mesec dni kasneje - 7 .avgusta. "Kar se tiče tehnike, sem malce bolj pripravljen, predvsem pa sem kondicijsko na višji ravni. V psihološki pripravi imaš še dovolj rezerv, kar sem videl na tekmi v Kranju, kjer nisem prenesel skokov s treninga na tekmo," o svoji pripravljenosti pravi Kranjec.

Naš najboljši skakalec zadnjih sezon se je letos tako kot ostali člani A reprezentance znašel v nekoliko drugačnem položaju, saj je Matjaža Zupana na mestu glavnega trenerja nadomestil Goran Janus, ki ima nekoliko drugačen način dela. "Vsak trener ima svoj pogled na tehniko. Drugačna je tudi komunikacija. Z Goranom super delamo. Malce se še loviva. Včasih mi nekaj pove, jaz pa drugo mislim. Za enkrat je vse v najlepšem redu," pravi Robert, ki tako kot večina slovenski skakalcev pravih rezultatskih ciljev za grand prix nima: "Res jih nimam. Želim odstraniti tremo, ki je pri meni prisotna na prvih tekmah. Želim priti v stik s tekmami. Teh je kar veliko letos. Začeli smo en mesec prej kot po navadi. Če ti gre sezona po načrtih, je v redu skakati na vseh teh tekmah, sicer pa je tvegano, saj ti lahko zmanjka kondicije za zimo. Prepustil se bom Goranu in bomo videli, kam bom vse šel."

"Za kavo in sladico"

Primerjave z ostalimi reprezentancami slovenski skakalci niso imeli. Le v Zakopanah so videli na delu Poljake, ki jim letos ne bo poveljeval Adam Malysz. "Poljaki, ki so lani poleti briljirali, niso nič posebnega letos. V Zakopanah smo skupaj skakali. Vendar je tekma nekaj povsem drugega kot trening," je o konkurenci dejal slovenski rekorder, ki še dodaja, da denarne nagrade ob dobrih dosežkih v poletnem delu sezone niso hvale vredne: "Nekaj je. Punco lahko pelješ na kavo in kakšno sladico. To je pa tudi vse."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin