Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc skoki

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 13.17

8 let

Janus pri Prevcu ni želel eksperimentirati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski skakalci so se iz Lillehammerja vrnili z lepimi rezultati. Peter Prevc, ki je navdušil z drugim mestom, je bil naš najboljši mož, spet pa je bil razpoložen njegov mlajši brat Domen.

V tej sezoni skakalcem kar precej nagaja veter. Tudi v Lillehammerju je bilo tako, zato so morali organizatorji obe tekmi izpeljati na srednji skakalnici. Prvi dan je bil z osmim mestom najuspešnejši najmlajši mož v svetovnem pokalu Domen Prevc, ki je navdušil tudi v nedeljo z drugim skokom in se z njim zavihtel na končno 12. mesto.

Peter Prevc je imel v soboto smolo z vetrom, ob manjši napaki pa je to zadostovalo za enajsto mesto. Zato pa smo ga spet videli razpoloženega dan pozneje, ko je pred njim stal le Norvežan Kenneth Gangnes.

"Sobota je bila poglavje zase. Imeli smo eno serijo in loterijo z vetrom. V nedeljo je bila tekma že lepša. Žal nismo skakali na večji napravi, a smo vseeno zadovoljni. Peter Prevc je spet skočil do vrhunske uvrstitve, Domen je navdušil z osmim in 12. mestom. Čestitke za točke še Juriju Tepešu, Robertu Kranjcu in Anžetu Lanišku," je glavni trener Goran Janus povzel dogajanje v Lillehammerju.

"Odločitev, da Peter ni skakal z enega mesta nižje, je bila pravilna"

V nedeljo je bil na preizkušnji tudi sam. Trenerska kolega v nemški in norveški reprezentanci Werner Schuster in Alexander Stöckl sta ključne skakalce zaradi vzgonskega vetra spustila z enega zaletnega mesta nižje in taktizirala, sam pa se pri Petru ni odločil za ta manever: "Sem razmišljal, da bi to storil, a glede na to, da bi se lahko Petru kaj ponesrečilo, ter glede na to, kako je skakal in kakšen je bil veter v spodnjem delu, je bila ta odločitev pravilna."

Tako kot vsi v skakalni karavani si tudi sam želi, da bi v prihodnje imeli več tekem v prijaznejšem vremenu. "Jutri ne bomo skakali, nato pa se bomo že v sredo odpravili v Nižji Tagil, kjer imamo konec tedna novi tekmi," je še povedal Janus.

Ne spreglejte