Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2017,
11.16

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Heinz Kuttin smučarski skoki poškodba Gregor Schlierenzauer

Torek, 31. 10. 2017, 11.16

6 let, 5 mesecev

Izpustil bo začetek sezone

Gregor Schlierenzauer spet poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Gregor Schlierenzauer | Foto Sportida

Foto: Sportida

Avstrijski smučarsko skakalni tabor te dni ne more biti prešerne volje. Potem ko se je na kondicijskih pripravah na Cipru poškodoval Michael Hayböck, jo je v Ramsauu na treningu skupil Gregor Schlierenzauer. Avstrijski zvezdnik si je natrgal stranske kolenske vezi desnega kolena in bo izpustil začetek sezone.

Le še slabi trije tedni so do začetka novega tekmovalnega obdobja smučarskih skokov, ki ga bo od 16. novembra gostila poljska Visla. Tam zagotovo ne bo skakal zadnji v vrsti poškodovanih Gregor Schlierenzauer.

Nesrečni Avstrijec, ki je uvod lanske sezone izpustil zaradi strganih vezi desnega kolena, jo je spet skupil. Zanj je ubil usoden padec na treningu v Ramsauu, kjer si je znova poškodoval desno koleno. Po prvih ocenah gre za natrgane stranske kolenske vezi in hematom v stegnu.

Konzervativno zdravljenje brez operacije

Operacija po besedah avstrijskega tabora ne bo potrebna, Schlieri pa naj bi okreval vsaj nekaj tednov, lahko bi se zavleklo tudi v mesece. "Pri vsem skupaj je dobro, da je križna vez nedotaknjena in da je koleno stabilno. Zato smo se odločili za konzervativno zdravljenje s fizioterapijo," je nesrečni pripetljal komentiral reprezentančni zdravnik Wulf Glötzer.

Heinz Kuttin je te dni upravičeno zaskrbljen. | Foto: Sportida Heinz Kuttin je te dni upravičeno zaskrbljen. Foto: Sportida

"Seveda je škoda, da se mi je to zgodilo tik pred začetkom sezone, a moram biti vztrajen in nadaljevati po začrtani poti. Takšne udarce moram znati sprejemati in iti naprej. Vzel si bom čas za okrevanje, upam, da bom kmalu spet pripravljen na skoke," je po nezgodi dejal 27-letni skakalec, glavni trener Heinz Kuttin pa je varovanca dopolnil: "To, da ga ne bo z nami v Visli, prinaša grenak priokus. Med poletjem je delal zelo dobro, zdaj se bo moral nekoliko ustaviti. Verjamemo, da bo močno okrepil našo ekipo, ko bo pripravljen."

Začetek 17. novembra

Sezona se bo v Visli s kvalifikacijami začela 17. novembra, v soboto, dan pozneje bo na sporedu ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

Ne spreglejte