Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 1. 2015,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

skoki Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 7. 1. 2015, 18.02

8 let

Goran Janus: Mislim, da bo Prevc postal zelo močan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Innsbrucku je bilo v zraku veliko vprašanj, tudi to, ali se bo Peter Prevc pobral in v Bischofshofnu prikazal prave skoke. Na veliko veselje se je, s čimer je razveselil tudi Gorana Janusa.

Pred sezono si je Goran Janus zastavil cilj, da v skupni razvrstitvi novoletne turneje enega skakalca popelje do 10. in enega do 15. mesta. Po zaslugi Petra Prevca se je ta letvica pri enem cilju občutno dvignila, saj je bil naš najboljši skakalec na odličnem skupnem tretjem mestu, čeprav si je potihoma želel, da bi bila ta turneja tudi njegova. Zato pa spet ni bilo junaka, ki bi se spopadel z najboljšo petnajsterico oziroma drugim ciljem.

Prevc prek avstrijskih matadorjev ni mogel. Stefan Kraft in Michael Hayböck sta bila razred zase in sta kraljevala, skupna zmaga pa je na koncu romala v roke mlajšemu, 21-letnemu Kraftu.

"Kraft in Hayböck sta bila premočna," je dejal Janus in se dotaknil tekme v Bischofshofnu: "Za Petra po treningu, kvalifikacijah in poskusnem skoku ni bilo lahko. Dogovorili smo se, da bo šel na vse ali nič. Vesel sem, da mu je uspelo. V Innsbrucku se ni našel, niti potem v Bischofshofnu, a je na koncu dokazal, da je šampion. Mislim, da bo v nadaljevanju zaradi teh dveh skokov zelo močan. Za tekmo v Bischofshofnu bi čestital tudi Nejcu Dežmanu, ki me je lepo presenetil. Matjaž Pungertar je bil prav tako dober."

Nato se je dotaknil trenutka, ki ga Prevc ni mogel preskočiti, da bi se do konca boril za prestižno lovoriko novoletne turneje. Letos se mu je ta pripetil v Innsbrucku, lani v Garmisch-Partenkirchnu: "Nabiramo izkušnje – tako tekmovalci kakor tudi trenerji. To je tudi zame izziv za prihodnja leta."

Čeprav je želel videti še enega skakalca med petnajst najboljših v skupni razvrstitvi, tega ni dočakal: "Bolj sem računal na Roberta Kranjca in Jerneja Damjana. Na splošno so vsi fantje pokazali po en skok, kar je dobra osnova za naprej. Bi si pa želel, da bi bilo več konstantnosti," je še dejal Janus, ki je za današnji dan fantom namenil kondicijski trening, jutri pa bodo trenirali na Bloudkovi velikanki in se na njej pripravljali za polete v Kulmu, kjer se bo vse skupaj začelo v petek.

Ne spreglejte