Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
19.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Domen Prevc Oberstdorf Gorazd Bertoncelj

Četrtek, 31. 1. 2019, 19.00

5 let, 2 meseca

19. skakalec svetovnega pokala pred poleti v oberstdorfu

Domen Prevc ne želi ničesar izsiljevati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Domen Prevc | Domen Prevc se veseli selitve s skakalnic na letalnico. | Foto Sportida

Domen Prevc se veseli selitve s skakalnic na letalnico.

Foto: Sportida

"Vedno sem rad letel, uživam v letenju, a ne želim nič napovedovati. Treba je iti počasi in ničesar izsiljevati," pred prvimi poleti sezone konec tedna v Oberstdorfu razmišlja Domen Prevc.
 

Timi Zajc
Sportal "Če ne bi bilo novega rekorda, bi bilo nekaj narobe"

Pred skakalno karavano so prvi poleti sezone, ki jih bo od petka do nedelje gostil Oberstdorf. Glavni trener slovenske odprave bo v Nemčiji lahko računal na sedmerico Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Jurij Tepeš, Žiga Jelar, Tilen Bartol in Domen Prevc

Slednji je sezono začel z dvema četrtima mestoma na posamičnih tekmah v Ruki, pretekli konec tedna po sobotnem 24. mestu pa Japonsko zapustil s 13. mestom na nedeljski preizkušnji, kar je njegova druga najboljša uvrstitev tekočega tekmovalnega obdobja. Kot pravi, je v Saporu dobil spodbudo, a pravo konstanto še išče.

Gorazd Bertoncelj
Sportal Peter Prevc še ni pripravljen, Bertoncelj zahteva spoštovanje do letalnice #intervju

V iskanju konstante

"Gre pa ne gre, kot sem si zaželel. Želim biti čim bolj konstanten, to je cilj. Delamo glede tega." | Foto: Reuters "Gre pa ne gre, kot sem si zaželel. Želim biti čim bolj konstanten, to je cilj. Delamo glede tega." Foto: Reuters

"Gre pa ne gre, kot sem si zaželel. Želel sem biti konstanten celotno sezono, a se mi je na novoletni turneji podrlo. Zdaj delamo v tej smeri, da bi šlo naprej čim bolj konstanto. To je cilj. Popotnica za Oberstdorf je dobra, saj se forma počasi dviguje. A treba je iti korak za korakom, počasi in ničesar izsiljevati," je na novinarski konferenci pred odhodom v Oberstdorf novinarjem razlagal 19-letnik in dodal, da je imel v tej sezoni največ preglavic na odskočni mizi, "ko mi je štart povzročal nekoliko težav".

Na letalnicah domač

Najmlajši od bratov Prevc se na letalnicah počuti precej domače, celo bolj kot na manjših napravah: "Nekako sam pri sebi vem, da na letalnici veliko bolj uživam in sem veliko bolj samozavesten. Raje tekmujem na takih prizoriščih. Zdaj mi gre že nekako dobro tudi na normalnih skakalnicah, tako da se veselim letenja."

Domen Prevc o letalnici v Oberstdorfu:

Primož Peterka
Sportal Primož Peterka prekinil pogodbo s SZS. Odhaja v Turčijo.

Slabše izkušnje z manjših skakalnic

Če Peter Prevc, ki po Bertoncljevih besedah še ni nared za letalnice, pravi, da vsako leto občuti več strahu pri prehodu s skakalnic na velikanke, je pri trenutno 19. skakalcu svetovnega pokala zgodba drugačna. "Ne razmišljam o strahu. Bolj me je strah manjših skakalnic, saj imam na teh slabše izkušnje, z letalnic pa slabih izkušenj nimam. Tudi če malo 'kiksnem', 'če je smučka mrtva', kot ji rečemo skakalci, nekako vem, da bom v zraku lahko popravil stvari, da imam toliko moči in upora, da lahko kaj naredim." "Tudi če malo 'kiksnem', 'če je mrtva smučka', kot ji rečemo skakalci, nekako vem, da bom v zraku lahko popravil stvari, da imam toliko moči in upora, da lahko kaj naredim," pravi najmlajši od bratov Prevc, ki bo edini predstavnik družine na letalnici v Nemčiji. | Foto: Vid Ponikvar "Tudi če malo 'kiksnem', 'če je mrtva smučka', kot ji rečemo skakalci, nekako vem, da bom v zraku lahko popravil stvari, da imam toliko moči in upora, da lahko kaj naredim," pravi najmlajši od bratov Prevc, ki bo edini predstavnik družine na letalnici v Nemčiji. Foto: Vid Ponikvar

tilen bartol
Sportal Bertonclju se sploh ni bilo treba odločiti

Brez napovedi

Pred tremi tekmami v Oberstdorfu ne želi dajati rezultatskih napovedi. | Foto: Sportida Pred tremi tekmami v Oberstdorfu ne želi dajati rezultatskih napovedi. Foto: Sportida

 

Lani se je v Oberstdorfu z ekipo veselil naslova svetovnih ekipnih podprvakov v poletih, posamično je bil 21., pred dvema letoma pa je na letalnici Heinija Klopferja v sklopu svetovnega pokala končal na petem in sedmem mestu. Kaj pričakuje tokrat? 

"Vedno sem rad letel, uživam v letenju, a ne želim ničesar napovedovati, kako in kaj. Težko rečeš, kje bo kdo končal na letalnici, kam bo kdo skočil. Navadno je sicer podoben vrstni red kot v svetovnem pokalu, a karte se na letalnicah vseeno malo premešajo."

Kako bodo videti karte po prvem mešanju, bo znano že v petek, ko se bodo letalci ob 16. uri pomerili na prvi od treh posamičnih tekem.

Svetovni pokal, Oberstdorf:

Petek, 1. februarja
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Sobota, 2. februarja
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Nedelja, 3. februarja
14.30 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Preberite še: 

Noriaki Kasai
Sportal Konec ere: Japonci na vrhuncu sezone ne računajo na Kasaia
Timi Zajc
Sportal Zajc proti novosti brez strahu, za polete ena neznanka #video
Ne spreglejte