Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
18.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek

Sreda, 30. 1. 2019, 18.00

5 let, 2 meseca

timi zajc pripravljen na konkretno izboljšanje osebnega rekorda

"Če ne bi bilo novega rekorda, bi bilo nekaj narobe"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
Timi Zajc | En cilj je s stopničkami dosegel, zdaj pogleduje proti novim, tudi novemu osebnemu rekordu konec tedna v Nemčiji. | Foto Sportida

En cilj je s stopničkami dosegel, zdaj pogleduje proti novim, tudi novemu osebnemu rekordu konec tedna v Nemčiji.

Foto: Sportida

"Veselim se letenja. Grem po rekord. Moja najdaljša daljava je 143 metrov. Če konec tedna ne bi bilo novega osebnega rekorda, bi bilo res nekaj narobe (smeh, op. a.). Strahu ni, sem v dobri formi in pripravljen na letalnico," pred prvim poletom kariere pravi 18-letni skakalec Timi Zajc, ki je konec preteklega tedna na Japonskem prvič skočil na stopničke.

Gorazd Bertoncelj
Sportal Peter Prevc še ni pripravljen, Bertoncelj zahteva spoštovanje do letalnice #intervju

Slovenski skakalni tabor se je iz dežele vzhajajočega sonca vrnil večinoma s pozitivnimi vtisi. V Saporu je najboljši varovanec Gorazda Bertonclja v tej zimi Timi Zajc prvič v karieri končal med najboljšo trojico, ki ji je bil v tej sezoni pogosto blizu, a se mu je do nedelje vselej izmaknila.

Timi Zajc
Sportal Zajc proti novosti brez strahu, za polete ena neznanka #video

Le vprašanje časa

"Na veliko tekmah sem bil blizu stopničk po prvi seriji, pa mi ni uspelo. Zdaj mi je. En velik skakalni cilj sem dosegel v življenju, tako da bo lažje za naprej," je po kratki vrnitvi v domovino o drugem mestu dejal Zajc, ki se s tem, kdaj bo premierno stopil na zmagovalni oder, ni hotel pretirano obremenjevati.

"Ob stopničkah mi ni padlo skoraj nič bremena z ramen, saj si nikoli nisem želel naložiti kakšnega nahrbtnika. Res je, da sem bil letos zelo konstanten in skakal zelo dobro, bil med deseterico, kar je bilo zame zelo dobro. Bilo je le vprašanje časa, kdaj se mi bo vse poklopilo. Zdaj se mi je, tako da upam, da bom do konca sezone čim bolj užival. Pa tudi če kdaj ne bo rezultata, ne bom razočaran," razmišlja 18-letnik, ki si je stopničke na najvišji ravni tekmovanja v smučarskih skokih priboril kot prvi skakalec, rojen v tem tisočletju.

Timi Zajc o tem, da je kot prvi skakalec, rojen v tem tisočletju, skočil na stopničke (video: Planet TV):

Zajca veseli, da so se tudi njegovi kolegi iz Japonske vrnili z rezultatskim zadoščenjem: "Znotraj ekipe ne delamo nobenih razlik, vsi smo enako pomembni, tako da je res lepo, če nas je vsako tekmo več pri točkah. To je plus za ekipo, saj pozitivno vpliva na vse."

Primož Peterka
Sportal Primož Peterka prekinil pogodbo s SZS. Odhaja v Turčijo.

Anže Lanišek je zadovoljen s konstantnostjo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Anže Lanišek je zadovoljen s konstantnostjo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Lanišek gradi na konstantnosti

Eden bolj konstantnih v tem letu je Anže Lanišek, ki je v Saporu zasedel 16. in 11. mesto. "Celotna japonska nam je kar dobro uspela. V kvalifikacijah še nismo pokazali vsega, na tekmi pa smo še nekaj dodali. Prvi skok v nedeljo mi je v redu uspel, prišel sem visoko, v drugem pa naredil napako. Zadovoljen sem s svojo konstantnostjo, ki jo kažem, že vse odkar sem prišel iz Innsbrucka. Mislim, da je treba samo tako nadaljevati. A nič zato, vem, da sem lahko zraven. Vedno merim na stopničke, a če cilja ne dosežem, nisem razočaran," je s prikazanim v zadnjem obdobju zadovoljen Lanišek.

Anže Lanišek o pričakovanjih (video: Planet TV):

Slovenska ekipa za polete v Oberstdorfu

Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo konec tedna na poletih računal na sedem skakalcev. V Nemčijo potujejo Zajc, Lanišek, Anže Semenič, Jurij Tepeš, Žiga Jelar, Domen Prevc in Tilen Bartol.

Nasveti še pridejo

Skakalci bodo konec tedna prvič v sezoni leteli, med petkom in nedeljo jih v Oberstdorfu čakajo tri tekme na letalnici. Za Zajca bodo to sploh prvi poleti v karieri. "Že lani sem potiho upal, da bi lahko šel na velikanko, a nisem dobil zelene luči. Malo razočaranja je takrat bilo, a bom zdaj nadoknadil," se mladenič iz Hramš veseli letenja in novega osebnega rekorda.

"Prvi skok moram samo 'preživeti'. Nihče ne ve, morda mi bo šlo zelo dobro, morda pa se sploh ne bom znašel," pravi Zajc pred prvim poletom. | Foto: Sportida "Prvi skok moram samo 'preživeti'. Nihče ne ve, morda mi bo šlo zelo dobro, morda pa se sploh ne bom znašel," pravi Zajc pred prvim poletom. Foto: Sportida

"Veselim se letenja. Grem po rekord. Trenutno je moja najdaljša daljava 143 metrov. Če konec tedna ne bi bilo novega osebnega rekorda, bi bilo res nekaj narobe (smeh, op. a.). Strahu pred letenjem ni, sem v dobri formi in pripravljen na letalnico. Nasveta pred prvim poletom za zdaj še nisem dobil, a verjamem, da jih bom v petek kar nekaj," pred vstopom v svet letenja razmišlja najstnik, ki si rezultatskih ciljev za konec tedna ni zastavil.

"Nimam nobenih ciljev ali pričakovanj. Prvi skok moram samo 'preživeti'. Nihče ne ve, morda mi bo šlo zelo dobro, morda pa se sploh ne bom znašel. Prikazal bom najboljši skok, nato pa bomo videli, za katero mesto bo to zadostovalo."

Prva posamična preizkušnja v Oberstdorfu bo na sporedu v petek ob 16. uri.

Svetovni pokal, Oberstdorf:

Petek, 1. februar
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Sobota, 2. februar
14.45 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Nedelja, 3. februar
14.30 kvalifikacije
16.00 posamična tekma

Preberite še:

Noriaki Kasai
Sportal Konec ere: Japonci na vrhuncu sezone ne računajo na Kasaia
Ne spreglejte