Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2008,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 12.15

8 let

Čas za prvi slovenski finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred deskarji prostega sloga je nova tekma svetovnega pokala. V soboto bodo po štirih letih odmora spet obiskali Francijo, v Grenoblu se bodo tretjič letos merili v skokih.

Izmed Slovencev so v Francijo odpotovali Luka Jeromel, Matevž Petek, Domen Bizjak ter prvič letos Matej Pavlič in Nejc Ferjan.

V Stockholmu najvišje uvrščeni Slovenec (15. mesto) Luka Jeromel se je tako kot preostali slovenski deskarji za tretji letošnji nastop v svetovnem pokalu pripravljal na avstrijskem ledeniku Dachstein. V Franciji bo poleg izkušenih Matevža Petka in Domna Bizjaka 17-letni Braslovčan glavni kandidat za prvi letošnji slovenski finale.

Petek cilja na vrh

"Če bom lepo doskočil, mi finale tokrat ne bi smel uiti", je optimističen Jeromel. Po neuspehih na uvodnih tekmah je močno motiviran tudi najuspešnejši slovenski deskar v skokih prostega sloga Matevž Petek. Celjan trdi, da je še vedno v dobri formi in ob uvrstitvi v finale bo znova ciljal na vrh. Nekoliko bolj zadržana sta v napovedih Matej Pavlič, ki se na tekme svetovnega pokala vrača po dveh letih ter debitant Nejc Ferjan. Pavličeva doslej najvišja uvrstitev v svetovnem pokalu je 28. mesto iz Milana 2006.

Pavlič dobro pripravljen

"Dobro sem pripravljen, poškodb ni bilo, računam na čim boljši točkovni izkupiček", je pred prvim letošnjim nastopom previden Pavlič, ki dodaja, da letos cilja tudi na visoko uvrstitev v skupnem seštevku evropskega pokala. Dvajsetletni Ferjan bo v Grenoblu debitiral na tekmi svetovnega pokala in se nadeja predvsem načrtovane izvedbe trikov ter nabiranja izkušenj za naprej: "Če mi uspe izvedba načrtovanih trikov bom zadovoljen, ne glede na uvrstitev."

Na tekmi bosta manjkala poškodovana Marko Grilc in Matevž Pristavec. Grilc po poškodbi kolka v Londonu presenetljivo hitro okreva, vrnitve na sneg realno nadeja še pred božično-novoletnimi prazniki, Pristavec, ki je že v Stockholmu nastopil s poškodovanim kolenom, pa po pregledu pri dr. Kristanu ni dobil "zelene luči" za odhod v Francijo.

Ne spreglejte