Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2024,
16.16

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Anže Gros Miha Ličef Boštjan Korošec Miha Šimenc Lahti smučarski tek

Petek, 1. 3. 2024, 16.16

1 mesec, 3 tedne

Smučarski tek, Lahti, sprint dvojic

Brez slovenskega finala v Lahtiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Miha Šimenc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Tridnevni tekmovalni program svetovnega pokala v smučarskem teku v Lahtiju se je danes začel s sprintom dvojic. V kvalifikacijah oz. polfinalnem teku sta bili prepočasni obe slovenski ekipi, ki sta ostali brez velikega finala. Na startu ženske preizkušnje v ekipnem sprintu v klasičnem koraku slovenskih predstavnic ni bilo na startu.

Na startu moške preizkušnje sta bili dve ekipi. Prvo slovensko ekipo sta sestavljala Miha Šimenc in Boštjan Korošec, drugo pa Miha Ličef in Anže Gros.

Pričakovano sta bila v slovenskem internem obračunu precej hitrejša Šimenc in Korošec, a tudi precej prepočasna za uvrstitev med petnajsterico najboljših, ki so se uvrstili v finale.

S seštevkom skupnega časa, Šimenc je sicer imel 19. čas prve skupine, Korošec pa 26. druge, sta zasedla 24. mesto s 25,34 sekundami zaostanka za Norvežanoma Paalom Golbergom in Johannesom Hoesflotom Klaebom, ki sta imela tretji in prvi čas svoje skupine.

V konkurenci 29 ekip je Ličef imel 28. čas, Gros pa 27., skupni seštevek pa je pomenil 37,13 sekunde zaostanka slovenske dvojice na 29. mestu.

Prva ekipa Švedske razred zase

Na papirju je bila prva ekipa Švedske 1 videti nepremagljiva v ekipnem sprintu v klasičnem koraku, ko se je svetovni pokal v smučarskem teku vrnil v akcijo po dvotedenskem premoru po severnoameriškem delu sezone. In tako se je izkazalo tudi na stezi v Lahtiju na Finskem, ko sta vodilna v svetovnem pokalu v sprintu Linn Svahn ter olimpijska in svetovna prvakinja v sprintu Jonna Sundling odpihnili konkurenco.

Švedinji sta slavili pred Finkama Kristo Parmakoski in Johanno Matintalo za 24,7 sekunde ter Nemkama Katharino Hennig in Lauro Gimmler za 25,4 sekunde.

Švedska 2 in Nemčija 1 bi morali biti med tekmicami Švedske 1, vendar se je tekma razpletla nepričakovano, potem ko je Švedinja Maja Dahlqvist padla na polovici drugega kroga, s seboj pa je odnesla nemško tekmico Lauro Gimmler.

Nemki sta vseeno osvojili tretje mesto, medtem ko si je švedska specialistka za sprint zlomila smučko, kar je pomenilo, da je za vodilnimi zaostajala skoraj minuto, ko jo je zamenjala, ter izgubila ves zagon in upanje na stopničke ob Fridi Karlsson.

Pri moških sta slavila Norvežana Paal Golberg in Johannes Hoesflot Klaebo. Pred rojakoma Haavardom Solaasom Taugbolom in Evenom Northugom sta si privozila zgolj 4,1 sekunde prednosti. Tretje mesto sta z zaostankom 6,8 sekunde zasedla Finca Iivo Niskanen in Lauri Vuorinen.

Preberite še:

Gus Schumacher
Sportal Anja Mandeljc do 20 točk v ZDA, veliko presenečenje Američana
Ne spreglejte